Condiții de cumpărare

Termeni și condiții
Politica de confidentialitate
Termeni și condiții
Termeni și Condiții Generale de Contractare

Prezentul document nu este înregistrat (nu este accesibil ulterior), fiind încheiat exclusiv în formă electronică, nu constituie un contract scris, fiind redactat în limba maghiară, și nu face referire la un cod de conduită. În cazul întrebărilor legate de funcționarea magazinului online, procesul de comandă și de livrare, vă stăm la dispoziție la datele de contact furnizate.

Prezenta ASZF se aplică relațiilor juridice pe site-ul web al Furnizorului (https://gyerekcipofutar.hu) și subdomeniilor acestuia. ASZF-ul este disponibil în mod continuu la următorul site web: https://gyerekcipofutar.hu/shop_help.php?tab=terms

Datele furnizorului:
Numele furnizorului: Gyerekcipő Kft.
Sediul furnizorului (și locul de soluționare a reclamațiilor): Siesta Gyermekcipők Márkaboltja - 4024 Debrecen, Piac u.40.
Datele de contact ale furnizorului, adresa de e-mail utilizată frecvent pentru comunicare cu utilizatorii: gyerekcipofutar@gmail.com și info@gyerekcipofutar.hu
Numărul de înregistrare în registrul comerțului: 0909026395

Codul fiscal: 25033959-2-09

Numele autorității de înregistrare: Tribunalul Debrecen

Numărul de telefon: +36 30 7 444 710

Limba contractului: maghiară

Numele, adresa și e-mail-ul furnizorului de servicii de găzduire:
Contact: UNAS Online Kft.
Adresa: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.
E-mail: unas@unas.hu
Telefon: +36-99/200-200 (Luni-Vineri, 8:00-15:30)

Dispoziții fundamentale:
În cazul în care nu sunt reglementate de prezentul Regulament, precum și pentru interpretarea acestuia, se aplică dreptul maghiar, în special Legea civila din 2013, nr. V (denumită în continuare „Ptk.”), precum și Legea nr. CVIII din 2001 privind serviciile de comerț electronic și anumite aspecte ale serviciilor din societatea informațională, precum și prevederile relevante ale Ordonanței Guvernului nr. 45/2014 (26 februarie) privind regulile detaliate ale contractelor dintre consumatori și întreprinderi. Dispozițiile obligatorii ale legislației aplicabile sunt aplicabile părților chiar și în absența unei clauze speciale.

Prezentul Regulament intră în vigoare începând cu data de 01.12.2020 și rămâne valabil până la revocare. Furnizorul are dreptul de a modifica unilateral Regulamentul (motivul modificărilor: schimbarea costurilor de livrare, modificări legislative, interese comerciale, schimbări legate de societate). Modificările vor fi publicate pe site-ul web cu cel puțin 11 (unsprezece) zile înainte de intrarea în vigoare – perioadă în care Utilizatorul are dreptul de a se retrage din contract sau de a-l rezilia. Utilizatorii, utilizând site-ul web, acceptă faptul că toate regulile referitoare la utilizarea site-ului sunt aplicabile în mod automat.

Furnizorul își rezervă toate drepturile asupra site-ului web, oricărei părți a acestuia, precum și asupra conținuturilor afișate și a distribuției site-ului. Este interzisă descărcarea, stocarea electronică, prelucrarea și comercializarea conținuturilor afișate pe site sau a oricărei părți a acestora fără acordul scris al Furnizorului.

Deficiențe și erori
Vă informăm că, în ciuda tuturor eforturilor noastre, nu putem garanta că informațiile și imaginile publicate nu conțin deficiențe sau erori, acestea neputând constitui temei pentru orice pretenție legală. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru eventualele erori.

Datele din tabelul de mărimi și cele indicate alături de produse, precum și descrierile acestora sunt de natură informativă; nu ne asumăm responsabilitatea, temeiul legal sau pretențiile pentru eventuale erori în aceste informații.

(pentru ajustarea mărimii, alte întrebări sau orice alte consultări, vă rugăm să contactați serviciul nostru de relații cu clienții)

Înregistrare/cumpărare
Utilizatorul, prin efectuarea achiziției/înregistrării pe site-ul web, declară că a luat cunoștință de prezentul Termeni și Condiții Generale (TCG) și de Politica de Prelucrare a Datelor publicată pe site și o acceptă, precum și că își exprimă consimțământul pentru prelucrarea datelor.
Utilizatorul este obligat să furnizeze date reale și corecte în timpul achiziției/înregistrării. În cazul furnizării de date false sau legate de o altă persoană, contractul electronic încheiat va fi nul și neavenit. Prestatorul exclude orice răspundere în cazul în care Utilizatorul utilizează serviciile în numele altei persoane, cu datele acesteia.
Prestatorul nu răspunde pentru întârzieri în livrare sau alte probleme cauzate de datele incorecte și/sau greșite furnizate de Utilizator.
Prestatorul nu răspunde pentru daunele rezultate din pierderea parolei de către Utilizator sau dacă parola devine accesibilă terților din motive care nu pot fi imputate Prestatorului.
Prestatorul declară că va onora comenzile plasate pe teritoriul Ungariei.
Prestatorul declară că expedierea produselor comandate depinde de disponibilitate. În cazul promoțiilor naționale, acțiuni speciale sau lipsă de stoc, timpul de livrare poate crește semnificativ.

Gama de produse și servicii disponibile
Produsele afișate pot fi comandate exclusiv online. Prețurile afișate pentru produse sunt în forinți, includ TVA conform legii, dar nu includ costurile de livrare și/sau ambalare.
Pe site-ul magazinului online, Prestatorul indică detaliat denumirea, descrierea și, eventual, dimensiunea (cm, mm) produselor, precum și afișează fotografii ale acestora. Imaginile, dimensiunile și alte informații afișate pe pagina produsului pot diferi de realitate și pot servi doar ca ilustrație.
În cazul introducerii unui preț promoțional, Prestatorul informează în mod complet utilizatorii despre promoție și durata acesteia.
Dacă, din greșeală, un preț incorect apare pe site, în special dacă este evident eronat, de exemplu, dacă prețul afișat este 0 Ft sau 1 Ft din cauza unei erori de sistem, sau dacă prețul diferă semnificativ (minimum 50%) față de valoarea de piață a produsului sau serviciului, Prestatorul nu este obligat să livreze produsul la prețul eronat, ci poate oferi livrarea la prețul corect, iar clientul poate denunța comanda.
Se consideră o diferență semnificativă – conform practicii judiciare interne – o abatere de cel puțin 50% față de valoarea de piață a produsului sau serviciului, fie în sens pozitiv, fie în sens negativ.
De asemenea, informăm consumatorii că noțiunea de dezechilibru evident al valorii (art. 6:98 § din Codul Civil) nu este definită de lege.
În cazul unei erori de preț de nivelul menționat la punctul 4.4, există un dezechilibru evident între prețul real și cel afișat, care trebuie să fie perceput imediat de un consumator mediu.
Potrivit Legii nr. V/2013 privind Codul Civil, contractul se încheie prin exprimarea reciprocă și concordantă a voinței părților.
Dacă părțile nu pot ajunge la un acord asupra condițiilor contractuale, adică nu există o declarație reciprocă și concordantă a voinței, nu se poate considera că s-a încheiat un contract valabil, care să genereze drepturi și obligații.
În consecință, o comandă confirmată la preț eronat sau incorect va fi considerată nulă.

Procedura de comandă
Utilizatorul, după înregistrare (recomandată), se autentifică pe site sau poate începe cumpărăturile fără înregistrare.
Utilizatorul setează numărul de produse pe care dorește să le achiziționeze. (Pentru ușurință, lungimea produselor este măsurată aproximativ și indicată ca informație de referință).
Utilizatorul adaugă produsele selectate în coșul de cumpărături. Oricând poate vizualiza conținutul coșului făcând clic pe pictograma „coș”.
Dacă nu dorește să achiziționeze alte produse, verifică numărul de produse dorite. Pentru a șterge conținutul coșului, face clic pe pictograma „ștergere – X”. Pentru a finaliza cantitatea, face clic pe pictograma „actualizare/actualizare coș”.
Utilizatorul selectează adresa de livrare și apoi modalitatea de livrare/plată, ale căror opțiuni sunt următoarele:

Modalități de plată
Plată ramburs: În cazul în care produsul comandat este livrat prin curier, utilizatorul are posibilitatea de a plăti suma totală a comenzii curierului în numerar sau cu cardul bancar la primirea produsului/urilor. Plata ramburs este posibilă pentru comenzi cu valoare peste 6.500 Ft.

Transfer bancar: Utilizatorul este obligat să efectueze plata pentru produsele comandate în termen de 2 zile pe unul dintre următoarele conturi bancare:

CIB Bank 10702064-70659326-51100005 sau OTP Bank 11738015-21471069-00000000. În cazul în care plata nu este efectuată în acest termen, furnizorul își rezervă dreptul de a anula comanda. După confirmarea creditării sumei în contul bancar al Furnizorului, Utilizatorul are dreptul de a prelua produsul(e) în modul stabilit de acesta.

Plată online cu card bancar: Utilizatorul are posibilitatea de a plăti valoarea totală a comenzii online, cu card bancar, prin sistemul de plată sigur utilizat de Furnizor, operat de instituția financiară (CIB Bank Zrt. și/sau OTP Bank Zrt.).

Plată cu cardul (OTP Simple Pay)

Metodă de plată simplă, rapidă, sigură și confortabilă. După confirmarea comenzii, sunteți redirecționat către sistemul SimplePay, unde puteți plăti online comanda. La efectuarea plății, puteți introduce datele cardului bancar sau, dacă dețineți un cont Simple și aveți un card salvat, este suficient doar să vă conectați la platformă! De asemenea, puteți plăti comanda și prin scanarea codului QR folosind aplicația Simple.

Costuri de livrare:

Conform valorilor stabilite și publicate în magazinul online în momentul comenzii. Ne rezervăm dreptul de a modifica costurile de livrare în orice moment.

Tarifele brute de livrare ale Gyerekcipő Kft. (valabile începând cu 01.01.2025):

- Livrare unică la domiciliu: 990 Ft (Serviciul de curierat Sprinter) – momentan indisponibil.

- Livrare unică la punct Pick-Pack: 790 Ft (Serviciul de curierat Sprinter) – momentan indisponibil.

- Livrare unică la domiciliu: 1.490 Ft (Serviciul de curierat GLS)

- Livrare unică la GLS CsomagAutomata sau GLS Punct de colet: 1.190 Ft (Serviciul de curierat GLS)

- Livrare unică la domiciliu: 1.290 Ft (Serviciul de curierat MPL)

- Livrare unică la CsomagAutomata MPL, Punct de colet MPL și Posta rămasă: 1.190 Ft (Serviciul de curierat MPL)

- Taxa pentru plata la livrare: 590 Ft

- Costul ambalării: gratuit

Pentru achiziții de peste 25.000 Ft, costurile de livrare (cu excepția perioadelor promoționale) și ambalarea sunt gratuite.

Tarifele de livrare sunt exprimate în prețuri brute de consumator.

În cazul promoțiilor naționale, campaniilor speciale sau lipsei de stoc, timpul de livrare poate crește semnificativ.

Parteneri de livrare, Serviciul Clienți:

GLS Serviciu Clienți: (L-Z: 7:00-20:00): Telefon: (+36 29) 88 66 70 | Fax: (+36 29) 88 66 10 | E-mail: info@gls-hungary.com                                     urmărire online: https://gls-group.eu/HU/hu/csomagkovetes?match
Livrare la domiciliu MPL: O opțiune comodă și simplă de preluare a coletelor. Plata se poate face cu cardul sau numerar. Livrarea poate fi solicitată la adresa de domiciliu sau chiar la locul de muncă. Acoperire națională. Două tentative de livrare pentru coletul MPL, incluse în taxa de bază.
Mai multe informații: https://www.posta.hu/kuldemeny_erkezese/haznal_torteno_csomagkezbesites
Automat de colet MPL: Automat de coleturi constând în principal dintr-un ecran de control și compartimente de diferite dimensiuni, în care sunt depozitate coletele. La automate, preluarea este rapidă – cu furnizarea codului primit și a numărului de telefon, accesul la comandă este imediat. În plus, sunt disponibile 24 de ore pe zi.
Mai multe informații: https://www.posta.hu/csomagautomata

Automat de colet:

Transportul și posibilitatea de preluare a coletelor în automate sunt anunțate prin e-mail și SMS de către expeditor. Coletelor li se păstrează în automate pentru 3-5 zile.

În cazul în care apar erori sau lipsuri în produsele sau prețurile din magazinul online, ne rezervăm dreptul de a corecta aceste aspecte. În astfel de cazuri, după identificarea sau modificarea erorii, vom informa imediat clientul despre noile date. Ulterior, utilizatorul poate confirma din nou comanda sau poate renunța la contract.

Sumarul de plată total, conform sumarului comenzii și a scrisorii de confirmare, include toate costurile. Factura (și, dacă este cazul, certificatul de garanție) este inclusă în pachet. Utilizatorul are obligația de a verifica pachetul la livrare în prezența curierului și, în cazul identificării unor eventuale deteriorări ale produselor, ambalajului, trebuie să solicite întocmirea unui proces-verbal; în cazul deteriorărilor, nu este obligat să preia pachetul. Reclamațiile ulterioare, fără proces-verbal, nu vor fi acceptate de către Prestator! Livrarea pachetelor se efectuează în zilele lucrătoare, între orele 8:00 și 17:00.

După introducerea datelor, Utilizatorul poate trimite comanda apăsând butonul „Trimite comanda”, însă înainte de aceasta poate verifica încă o dată datele introduse și poate adăuga o notă referitoare la comandă sau poate transmite prin e-mail alte solicitări legate de comandă.

Prin plasarea comenzii, Utilizatorul ia la cunoștință că devine obligat la plata acesteia.

Corectarea erorilor de introducere a datelor: Înainte de finalizarea procesului de comandă, Utilizatorul are posibilitatea de a reveni la pasul anterior pentru a corecta datele introduse. În mod detaliat: În timpul procesului de comandă, există opțiunea de a vizualiza și modifica conținutul coșului de cumpărături. Dacă coșul nu conține cantitatea dorită, Utilizatorul poate introduce în câmpul de introducere a datelor din coloana de cantitate numărul de bucăți dorit, apoi apasă butonul „Actualizează/Actualizează coșul”. Dacă Utilizatorul dorește să șteargă produsele din coș, poate face clic pe butonul „X” „ștergere”. În timpul procesului de comandă, Utilizatorul are în permanență posibilitatea de a modifica sau șterge datele introduse.

Utilizatorul primește o confirmare prin e-mail după trimiterea comenzii. În cazul în care această confirmare nu ajunge către Utilizator în termenul rezonabil prevăzut pentru natura serviciului, dar cel târziu în 48 de ore de la trimiterea comenzii, Utilizatorul este exonerat de obligația de a fi legat de ofertă sau de contract. Comanda și confirmarea acesteia se consideră a fi sosite către Operator sau către Utilizator atunci când devin accesibile pentru acesta. Operatorul exclude orice responsabilitate pentru confirmare dacă aceasta nu ajunge la timp din cauza faptului că Utilizatorul a furnizat o adresă de e-mail greșită în timpul înregistrării sau din cauza supraîncărcării spațiului de stocare asociat contului său, care împiedică primirea mesajelor.

Utilizatorul ia act că confirmarea menționată la punctul anterior este doar o confirmare automată, care nu generează un contract. Contractul se încheie atunci când Operatorul, după confirmarea automată menționată anterior, notifică Utilizatorul printr-un e-mail separat despre detaliile comenzii și despre termenul estimat de îndeplinire.

Prelucrarea și executarea comenzilor
Prelucrarea comenzilor se realizează în timpul programului de lucru. În afara orelor indicate pentru prelucrare, este posibilă plasarea comenzii, iar aceasta va fi prelucrată în ziua următoare dacă este plasată după încheierea programului de lucru. Serviciul de relații cu clienții al Operatorului confirmă întotdeauna prin mijloace electronice momentul în care poate fi executată comanda.

Termenul general de executare, de la momentul încheierii contractului, este de 1-5 zile lucrătoare, în funcție de modalitatea de livrare.

Conform contractului de vânzare-cumpărare, Operatorul are obligația de a transfera dreptul de proprietate asupra bunului, iar Utilizatorul trebuie să plătească prețul și să preia bunul.

Dacă vânzătorul este o întreprindere și cumpărătorul este consumator, și dacă vânzătorul se angajează să transporte bunul către cumpărător, riscul de pierdere se transferă către cumpărător atunci când acesta sau o terță persoană desemnată de acesta preia bunul. Riscul de pierdere se transferă către cumpărător la momentul predării către transportator, dacă acesta a fost desemnat de cumpărător, cu condiția ca transportatorul să nu fi fost recomandat de vânzător.

Dacă vânzătorul este o întreprindere și cumpărătorul este consumator, și în absența unui acord diferit între părți, vânzătorul (conform prezentului Termeni și Condiții Generale de Vânzare) are obligația, după încheierea contractului, să pună bunul la dispoziția cumpărătorului (Utilizatorului) fără întârziere, dar cel târziu în 30 de zile.

În cazul întârzierii din partea Operatorului, Utilizatorul are dreptul să stabilească un termen suplimentar. Dacă Operatorul nu își îndeplinește obligația în termenul suplimentar, Utilizatorul are dreptul să rezilieze contractul.

Utilizatorul are dreptul să rezilieze contractul fără a stabili un termen suplimentar dacă:
a) Operatorul a refuzat să execute contractul; sau
b) Contractul trebuia să fie executat în timpul perioadei de performanță stabilite de părți sau din cauza destinației evidente a serviciului, și nu în alt moment.

Dacă Operatorul nu își îndeplinește obligația contractuală din cauza indisponibilității produsului specificat în contract, este obligat să informeze Utilizatorul fără întârziere și să returneze suma plătită de acesta fără întârziere.

Regulamentul Programului de Fidelitate:

Introducere: Prezentul regulament stabilește condițiile sistemului de acumulare și utilizare a punctelor de fidelitate pentru achizițiile efectuate prin intermediul site-ului www.gyerekcipofutar.hu, administrat de Gyerekcipő Kft. (sediul: 4024 Debrecen, Piac u. 40., cod fiscal: 25033959-2-09).

Colectarea punctelor de fidelitate:
- Clientul primește puncte de fidelitate pentru fiecare comandă finalizată cu succes.
- Comanda este considerată finalizată dacă a fost plătită și predată clientului (statusul de comandă închis).
- Pentru 1% din prețul brut al produselor, se acordă 1 punct, astfel, de exemplu, pentru o achiziție de 15.000 Ft, se acordă 150 de puncte.
- Punctele pot fi acumulate și pentru produsele aflate în promoție, în aceleași condiții.

Utilizarea punctelor de fidelitate:
- În mod implicit, punctele nu sunt utilizate automat la efectuarea unei comenzi.
- După finalizarea cu succes a comenzii, clientul poate verifica punctele acumulate în contul său de utilizator.
- La următoarea comandă, clientul decide câte puncte dorește să utilizeze.
- Punctele nu pot fi răscumpărate pentru produse aflate în promoție.
- Punctele pot fi utilizate și pentru acoperirea costurilor de livrare.
- Nu există limite minime sau maxime pentru utilizarea punctelor.

Alte dispoziții:
- Punctele de fidelitate nu pot fi convertite în numerar și nu pot fi transferate către alte persoane.
- Gyerekcipő Kft. își rezervă dreptul de a modifica condițiile sistemului de puncte de fidelitate, despre care va publica anunț pe site-ul web.
- În cazul oricăror abuzuri legate de sistem, compania își rezervă dreptul de a retrage punctele.
- Dacă clientul nu primește produsul sau îl returnează, punctele acumulate vor fi modificate automat în sistemul de puncte.
- Prezentul regulament intră în vigoare începând cu 11 martie 2025.

Dreptul de retragere
În conformitate cu Directiva 2011/83/UE a Parlamentului European și a Consiliului, precum și cu Regulamentul guvernamental nr. 45/2014 (26 februarie) privind regulile detaliate ale contractelor între consumatori și întreprinderi, consumatorul are dreptul de a se retrage din contract fără justificare în termen de 14 zile de la primirea produsului comandat, și poate returna (însoțit de bonul de cumpărături sau factura primită) produsul comandat. În absența acestei informații, consumatorul are dreptul de a exercita dreptul de retragere până la 1 an de la data achiziției.
Dacă Prestatorul furnizează informațiile despre dreptul de retragere după expirarea a 14 zile de la data primirii produsului sau a încheierii contractului, dar în termen de 12 luni de la această dată, termenul pentru retragere va fi de 14 zile de la data la care aceste informații au fost comunicate.
Consumatorul își poate exercita dreptul de retragere printr-o declarație clară în acest sens sau utilizând modelul de declarație prevăzut în Anexa 2 a Regulamentului guvernamental nr. 45/2014 (26 februarie).
Retragerea din cumpărare poate avea loc în termen de 14 zile de la data primirii produsului, incluzând și completarea formularului de retragere și returnarea produsului!
Perioada pentru exercitarea dreptului de retragere expiră după 14 zile de la data în care consumatorul sau o terță parte, diferită de transportator, a preluat produsul.
Consumatorul poate exercita dreptul de retragere și între data încheierii contractului și data primirii produsului.
Costurile pentru returnarea produsului sunt suportate de consumator, iar întreprinderea nu va suporta aceste costuri din niciun motiv.
În cazul exercitării dreptului de retragere, consumatorul nu va fi obligat la alte costuri în afară de cele pentru returnarea produsului, dacă returnarea respectă regulile de returnare.
În cazul retragerii sau schimbului, este întotdeauna necesară dovada achiziției din partea cumpărătorului. Prin urmare, alături de produsele returnate, trebuie întotdeauna să fie anexată copia originală a facturii emise pentru achiziție.
Dreptul de retragere nu se aplică consumatorului în cazul produselor neprefabricate, realizate conform instrucțiunilor sau solicitărilor explicite ale consumatorului, sau în cazul produselor clar personalizate pentru consumator.

Consumatorul nu poate exercita, de asemenea, dreptul de retragere:
- în cazul unui contract de prestare a serviciilor, după ce serviciul a fost complet prestat, dacă întreprinderea a început executarea serviciului cu consimțământul expres și prealabil al consumatorului și consumatorul a fost informat că, după finalizarea integrală a serviciului, își va pierde dreptul de retragere;
- în cazul unui produs sau serviciu al cărui preț sau tarif fluctuează pe piața financiară, fluctuație asupra căreia întreprinderea nu are control, chiar și în perioada de exercitare a dreptului de retragere;
- în cazul unui produs perisabil sau care își păstrează calitatea pentru o perioadă scurtă de timp;
- în cazul unui produs ambalat în siguranță, care, din motive de sănătate sau igienă, nu poate fi returnat după deschiderea sa după livrare;
- în cazul unui produs care, prin natura sa, nu poate fi separat de alte produse după livrare;
- în cazul unui produs alcoolic, a cărui valoare reală depinde de fluctuațiile pieței, asupra căreia întreprinderea nu are control, și pentru care prețul a fost stabilit de părți la încheierea contractului de vânzare-cumpărare, dar executarea contractului are loc numai după a treizecea zi de la încheierea acestuia;
- în cazul unui contract de antrepriză, în care întreprinderea vizitează consumatorul la cererea expresă a acestuia pentru efectuarea unor lucrări urgente de reparație sau întreținere;
- în cazul vânzării unui exemplar de înregistrare audio sau video sigilată, precum și de software pentru calculator, dacă, după livrare, consumatorul a desigilat ambalajul;
- în cazul ziarelor, revistelor și publicațiilor periodice, cu excepția contractelor de abonament;
- în cazul contractelor încheiate la licitație publică;
- în cazul unui contract de furnizare de servicii de cazare, cu excepția serviciilor de locuință, transport, închiriere de autovehicule, alimentație sau activități recreative, dacă în contract a fost stabilită o dată sau un termen de executare;
- în cazul conținutului digital furnizat pe suport nematerial, dacă întreprinderea a început executarea cu consimțământul expres și prealabil al consumatorului și consumatorul, odată cu acest consimțământ, a declarat că își pierde dreptul de retragere odată cu începerea executării.

Prestatorul va returna suma plătită consumatorului fără întârziere, dar cel târziu în termen de 14 zile de la primirea returului produsului și a declarației de retragere, în conformitate cu prevederile legale menționate mai sus.

Consumatorul are obligația de a returna bunul(urile) către Prestator fără întârziere nejustificată, dar în termen de maximum 14 zile de la data comunicării deciziei de retragere.

În cazul exercitării dreptului de retragere în scris, consumatorul nu poate considera că a respectat termenul de 14 zile doar prin transmiterea declarației de retragere în această perioadă, ci și bunul trebuie să ajungă la adresa Prestatorului în termenul stabilit.

Consumatorul respectă termenul dacă returnează bunul(urile) înainte de expirarea celor 14 zile. Returnarea în termen se consideră efectuată dacă bunul este expediat înainte de expirarea termenului.

Consumatorul suportă costurile directe ale returnării bunului(urilor), iar întreprinderea nu va suporta aceste costuri din niciun motiv.

Prestatorul nu este obligat să ramburseze consumatorului costurile suplimentare rezultate din alegerea unui mod de transport diferit de cel mai ieftin și obișnuit oferit de Prestator.

Rambursarea poate fi reținută de Prestator până când primește bunul(urile) înapoi sau consumatorul furnizează dovada că le-a trimis înapoi; trebuie avut în vedere cel mai timpuriu dintre cele două momente.

Dacă consumatorul dorește să exercite dreptul de retragere, poate transmite această intenție prin unul dintre mijloacele de contact ale Prestatorului, în scris (chiar și cu ajutorul formularului atașat). În cazul notificării prin poștă, se va considera data expedierii. În cazul notificării prin poștă, se recomandă trimiterea ca trimis recomandat sau colet. Bunul comandat poate fi returnat către Prestator prin poștă sau curier.

Consumatorul răspunde doar pentru deprecierea bunului cauzată de utilizarea peste cea necesară pentru stabilirea caracteristicilor, proprietăților și funcționării acestuia.

Regulamentul privind regulile detaliate ale contractelor dintre consumator și întreprindere, nr. 45/2014 (II.26.), este disponibil aici.

Directiva Parlamentului European și a Consiliului 2011/83/UE este disponibilă aici.

Consumatorul poate contacta Prestatorul și pentru alte plângeri, utilizând datele de contact menționate în prezentul Regulament.

Dreptul de retragere se acordă doar utilizatorilor care sunt considerați consumatori conform Codului Civil.

Dreptul de retragere nu se aplică întreprinderii, adică persoanei care acționează în cadrul profesiei, ocupației independente sau activității comerciale.

1. Procedura exercitării dreptului de retragere:

În cazul în care Consumatorul dorește să își exercite dreptul de retragere, acesta este obligat să comunice intenția de retragere Operatorului prin intermediul Formularului de Declarație de Retragere pus la dispoziție. (Aceasta nu înseamnă că produsul nu trebuie returnat în termen de 14 zile calendaristice)
Consumatorul își exercită dreptul de retragere în termenul stabilit dacă trimite declarația de retragere înainte de expirarea celei de-a 14-a zile de la primirea produsului. În cazul notificării prin poștă, se va lua în considerare data expedierii poștare, iar în cazul notificării prin email, momentul trimiterii emailului.
În cazul exercitării dreptului de retragere, Consumatorul este obligat să returneze produsul comandat la adresa Operatorului fără întârziere nejustificată, dar în cel mult 14 zile de la primirea produsului. Termenul este considerat respectat dacă returnarea are loc până în a 14-a zi. Returnarea întârziată sau peste termen nu va fi acceptată de Operator. Consumatorul suportă, în orice caz, costurile legate de returnarea bunului în exercitarea dreptului de retragere.
Totuși, Operatorul nu este obligat să ramburseze Consumatorului costurile suplimentare rezultate din alegerea unei modalități de transport diferite de cea mai ieftină și obișnuită ofertată de Operator. Consumatorul își păstrează dreptul de retragere și între data încheierii contractului și data primirii produsului.
În cazul vânzării mai multor produse, dacă livrarea fiecărui produs are loc la date diferite, Consumatorul poate exercita dreptul de retragere în termen de 14 zile de la primirea ultimului produs sau, în cazul unui produs format din mai multe loturi sau bucăți, în termen de 14 zile de la primirea ultimei livrări.
În cazul retragerii sau schimbului, este întotdeauna necesară dovada achiziției. Prin urmare, alături de produsele returnate, trebuie să fie anexată factura originală emisă pentru achiziție. (Se recomandă păstrarea unei copii!)
Adresa de returnare: Siesta Gyermekcipők Márkaboltja - 4024 Debrecen, Piac utca 40. (Numai la această adresă pot fi expediate colete!)
Garanție, responsabilitate pentru defecte
Executarea defectuoasă
Persoana obligată execută defectuos dacă serviciul, la momentul executării, nu corespunde cerințelor de calitate stabilite în contract sau în legislație. Nu se consideră executare defectuoasă dacă partea îndreptățită cunoștea defectul la momentul încheierii contractului sau trebuia să îl cunoască.

În contractul dintre consumator și întreprindere, clauza care derogă de la dispozițiile referitoare la garanția legală și garanția contractuală în defavoarea consumatorului este nulă.
Drepturile suplimentare de garanție se acordă doar utilizatorilor considerați consumatori conform Codului Civil.

Utilizator calificat ca întreprindere: persoană care acționează în exercitarea profesiei, ocupației independente sau activității comerciale.

Rugămintește, traducerea va fi realizată cu precizie, păstrând formatul și acuratețea juridică a documentului oficial.

Garanția pentru bunuri
În ce cazuri poate exercita Utilizatorul dreptul de garanție pentru bunuri?
Utilizatorul poate revendica dreptul de garanție pentru bunuri în cazul în care Prestatorul își îndeplinește obligațiile defectuos, conform prevederilor Codului Civil.

Ce drepturi îi revin Utilizatorului în baza revendicării garanției pentru bunuri?
Utilizatorul – după alegere – poate exercita următoarele drepturi de garanție pentru bunuri: poate solicita remedierea sau înlocuirea, cu excepția cazului în care aceste solicitări sunt imposibile sau ar implica pentru întreprindere costuri disproporționate în comparație cu alte remedii. Dacă nu solicită remedierea sau înlocuirea, sau dacă nu a putut solicita, poate solicita reducerea proporțională a prețului sau poate remedia defectul pe cheltuiala întreprinderii, sau poate înlocui defectul cu unul realizat de utilizator sau de altcineva, sau – în ultimă instanță – poate denunța contractul. De asemenea, poate trece de la un drept de garanție la altul, însă costurile transferului vor fi suportate de utilizator, cu excepția cazului în care transferul a fost justificat sau a fost cauzat de întreprindere.

În ce termen poate exercita Utilizatorul dreptul de garanție pentru bunuri?
Utilizatorul (dacă este considerat consumator) are obligația de a comunica defectul fără întârziere după descoperirea acestuia, dar nu mai târziu de două luni de la data descoperirii. De asemenea, atragem atenția că drepturile de garanție pentru bunuri nu pot fi exercitate după expirarea termenului de prescripție de doi ani (pentru întreprinderi, de un an), calculat de la data executării.

Împotriva cui poate exercita revendicarea dreptului de garanție pentru bunuri?
Utilizatorul poate revendica dreptul de garanție împotriva Prestatorului.

Care sunt celelalte condiții pentru exercitarea drepturilor de garanție pentru bunuri (în cazul în care Utilizatorul este considerat consumator)?
Pentru revendicarea dreptului de garanție pentru bunuri în termen de șase luni de la executare, nu sunt necesare alte condiții, dacă Utilizatorul poate dovedi că produsul sau serviciul a fost furnizat de întreprinderea care administrează magazinul online. După trecerea celor șase luni, Utilizatorul trebuie să dovedească faptul că defectul a existat deja la momentul executării.

Garanția pentru produse
În ce cazuri poate exercita Utilizatorul dreptul de garanție pentru produse?
În cazul unui defect al bunului mobil (produs), Utilizatorul poate revendica – după alegere – dreptul de garanție pentru bunuri sau dreptul de garanție pentru produse.

Ce drepturi îi revin Utilizatorului în baza revendicării garanției pentru produse?
Utilizatorul poate solicita exclusiv remedierea sau înlocuirea produsului defectuos.

În ce caz consideră produsul că este defectuos?
Produsul este defectuos dacă nu corespunde cerințelor de calitate în vigoare la momentul punerii pe piață sau dacă nu are caracteristicile specificate în descrierea furnizată de producător.

Care este termenul în care Utilizatorul poate exercita dreptul său la garanție pentru produs?
Utilizatorul poate exercita dreptul la garanție pentru produs în termen de doi ani de la data punerii pe piață de către producător (în cazul întreprinderii, un an). După expirarea acestui termen, dreptul său se stinge.

Cu cine și în ce condiții suplimentare poate exercita dreptul la garanție pentru produs?
Dreptul la garanție pentru produs poate fi exercitat exclusiv împotriva producătorului sau distribuitorului bunului mobil. În cazul exercitării dreptului la garanție pentru defectul produsului, Utilizatorul trebuie să dovedească defectul.

În ce cazuri este scutit producătorul (distribuitorul) de obligația de garanție pentru produs?
Producătorul (distribuitorul) este scutit de obligația de garanție pentru produs numai dacă poate demonstra că:

– nu a fabricat sau pus pe piață produsul în cadrul activității sale comerciale, sau

– defectul nu putea fi detectat la momentul punerii pe piață, conform stadiului științei și tehnicii, sau

– defectul produsului provine din aplicarea legislației sau a prevederilor obligatorii ale autorităților.

Pentru scutire, producătorul (distribuitorul) trebuie să dovedească un singur motiv.

Vă atrag atenția că, din cauza aceluiași defect, nu pot fi exercitate simultan și în mod paralel atât dreptul la garanție pentru bun, cât și dreptul la garanție pentru produs. Cu toate acestea, în cazul exercitării cu succes a dreptului la garanție pentru produs, dreptul la garanție pentru bunul înlocuit sau pentru partea reparată poate fi exercitat față de producător.

Garanție
În ce cazuri poate consumatorul să exercite dreptul de garanție?
În cazul unui serviciu defectuos, conform Hotărârii Guvernului nr. 151/2003 (22 septembrie), privind garanția obligatorie pentru anumite bunuri de consum durabile, Prestatorul este obligat la garanție dacă utilizatorul este considerat consumator.

Ce drepturi și în ce termen beneficiază consumatorul în baza garanției?
Perioada de garanție este de un an. Termenul de garanție începe de la data predării bunului de consum către consumator sau, dacă punerea în funcțiune este realizată de către distribuitor sau reprezentantul său, de la data punerii în funcțiune.

În baza dreptului la garanție, beneficiarul poate alege, după preferință:

- reparația sau înlocuirea, cu excepția cazului în care îndeplinirea dreptului ales devine imposibilă sau dacă aceasta ar conduce la costuri suplimentare disproporționate pentru obligaționat, având în vedere valoarea bunului în stare impecabilă, gravitatea încălcării contractului și prejudiciul adus intereselor beneficiarului prin exercitarea dreptului de garanție; sau
- reducerea proporțională a prețului, repararea defectului pe cheltuiala obligaționatului sau repararea defectului de către o terță parte, sau rezilierea contractului, dacă obligaționatului nu i-a fost acceptată repararea sau înlocuirea, nu poate îndeplini această obligație sau dacă interesul beneficiarului pentru reparare sau înlocuire a încetat.

Nu este permisă rezilierea pentru defecte nesemnificative.

Se efectuarea remedierii sau înlocuirii – având în vedere caracteristicile obiectului și a destinației rezonabile a beneficiarului – în termenul corespunzător, protejând interesele acestuia.

Când este scutită întreprinderea de obligația de garanție?
Prestatorul este scutit de obligația de garanție numai dacă dovedește că defectul a apărut după executarea serviciului. Vă aducem la cunoștință că, din cauza aceluiași defect, nu pot fi revendicate simultan și în mod paralel atât garanția pentru conformitate, cât și garanția legală, respectiv garanția pentru produs. Cu toate acestea, consumatorul beneficiază de drepturile rezultate din garanție, indiferent de drepturile prevăzute în capitolele privind garanția pentru produse și conformitate.

Serviciul nu este responsabil pentru garanție după expirarea perioadei de garanție (durata de viață profesional așteptată) pentru daunele cauzate de uzura naturală sau de îmbătrânire.
De asemenea, Serviciul nu răspunde pentru garanție sau garanție legală pentru daunele cauzate de manipularea defectuoasă sau neglijentă după transferul riscului, de solicitarea excesivă, de expunerea la factori diferiți de cei specificați sau de alte utilizări necorespunzătoare ale produselor.
Dacă consumatorul solicită înlocuirea produsului de consum defect în termen de trei zile lucrătoare de la cumpărare (punerea în funcțiune), Serviciul este obligat să înlocuiască produsul, cu condiția ca defectul să împiedice utilizarea corespunzătoare.
Procedura pentru revendicarea garanției (în cazul utilizatorilor calificați ca și consumatori)
În contractul dintre consumator și întreprindere, părțile nu pot conveni asupra unor dispoziții care să le favorizeze pe cele ale regulamentului, în detrimentul consumatorului.
Consumatorul are obligația de a dovedi încheierea contractului (cu factură sau chitanță).
Costurile legate de îndeplinirea obligației de garanție revin Serviciului (art. 6:166 din Codul Civil).
Serviciul este obligat să întocmească un proces-verbal pentru orice revendicare de garanție sau garanție legală depusă de consumator.
Copie a procesului-verbal trebuie să fie furnizată consumatorului imediat, în mod verificabil.
Dacă Serviciul nu poate declara la momentul notificării dacă revendicarea de garanție sau garanție legală este posibilă, trebuie să informeze consumatorul în termen de cinci zile lucrătoare, în mod verificabil, despre poziția sa – inclusiv motivul respingerii și posibilitatea de a apela la mediere.
Serviciul trebuie să păstreze procesul-verbal timp de trei ani de la întocmire și să îl prezinte autorităților de control la cerere.
Serviciul trebuie să depună eforturi pentru a realiza repararea sau înlocuirea produsului în cel mult cincisprezece zile.
Dispoziții diverse
Serviciul poate angaja un colaborator pentru îndeplinirea obligațiilor sale. În cazul comportamentului ilegal al acestuia, răspunde integral, ca și cum ar fi fost comis de către Serviciu însuși.
Dacă orice parte a prezentului Regulament devine nulă, ilegală sau inaplicabilă, aceasta nu afectează valabilitatea, legalitatea sau aplicabilitatea celorlalte părți.
Nerespectarea de către Serviciu a dreptului său de a acționa conform Regulamentului nu constituie renunțare la dreptul respectiv. Orice renunțare la drepturi trebuie să fie expresă și în scris. Faptul că Serviciul nu insistă într-un anumit moment asupra respectării strictă a unei condiții sau clauze nu înseamnă renunțarea la dreptul de a insista ulterior asupra respectării stricte a acelei condiții sau clauze.
Serviciul și Utilizatorul vor încerca să soluționeze pe cale amiabilă eventualele dispute.
Părțile confirmă că magazinul online al Serviciului funcționează în Ungaria și că întreținerea sa are loc aici. Deoarece site-ul poate fi accesat și din alte țări, utilizatorii acceptă explicit faptul că legea aplicabilă în raporturile dintre utilizator și Serviciu este legea maghiară. În cazul în care utilizatorul este consumator, conform art. 26 alin. (1) din Codul de Procedură Civilă, competența exclusivă pentru soluționarea litigiilor rezultate din prezentul contract revine instanței de pe raza domiciliului pârâtului (consumator).
Serviciul nu aplică condiții de acces diferite pentru produsele din magazin online în funcție de cetățenia, domiciliul sau rezidența utilizatorului.
În ceea ce privește modalitățile de plată acceptate, Serviciul nu aplică condiții diferite pentru utilizator în funcție de cetățenia, domiciliul sau rezidența sa, de locația contului bancar, de sediul furnizorului de servicii de plată sau de locul emiterii instrumentului de plată în interiorul Uniunii.
Serviciul respectă prevederile regulamentelor UE 2006/2004 și (UE) 2017/2394, precum și ale Directivei 2009/22/CE privind combaterea discriminării și restricțiile teritoriale nejustificate bazate pe cetățenia, domiciliul sau rezidența utilizatorului, conform Regulamentului (UE) 2018/302 al Parlamentului European și al Consiliului.
Procedura de gestionare a reclamațiilor (pentru utilizatorii calificați ca și consumatori)
Magazinul nostru își propune să onoreze toate comenzile cu calitate adecvată, asigurând satisfacția deplină a clientului. În cazul în care utilizatorul are totuși o plângere referitoare la contract sau la serviciile oferite,

În legătură cu soluționarea reclamației, aceasta poate fi comunicată și telefonic, prin e-mail sau prin corespondență poștală, la numărul de telefon, adresa de e-mail sau adresa poștală menționate mai sus.
Prestatorul va examina imediat reclamația verbală și, dacă este necesar, o va soluționa. În cazul în care cumpărătorul nu este de acord cu soluționarea reclamației sau nu este posibilă o anchetă imediată a acesteia, Prestatorul va întocmi fără întârziere un proces-verbal referitor la reclamație și poziția sa în această privință, și îi va înmâna o copie a acestuia cumpărătorului.
Reclamația scrisă va fi răspunsă în termen de 30 de zile în scris de către Prestator. Acesta va motiva poziția sa de respingere a reclamației. Procesul-verbal întocmit cu privire la reclamație și copia răspunsului vor fi păstrate de Prestator timp de cinci ani și vor fi prezentate autorităților de control la cerere.
Vă informăm că, în cazul respingerii reclamației, puteți iniția procedura unei autorități sau a unui organism de soluționare alternativă a litigiilor, după cum urmează:
Consumatorul poate adresa reclamația autorității de protecție a consumatorilor:
Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 387/2016 (XII. 2.) privind desemnarea autorității de protecție a consumatorilor, în cauze administrative, în primă instanță, se află oficiul județean sau oficiul județean al municipiului reședință de județ, iar în apel, cu competență la nivel național, se află Oficiul Județean de Guvern din Județul Pest.
Datele de contact ale oficiilor județene sunt disponibile la: http://jarasinfo.gov.hu

În cazul unei reclamații, consumatorul are posibilitatea de a se adresa unui organism de soluționare alternativă a litigiilor, ale cărui date de contact sunt prezentate mai jos:
**Organismul de soluționare alternativă a litigiilor din Județul Bács-Kiskun**
Adresă: 6000 Kecskemét, Strada Árpád nr. 4
Număr de telefon: (76) 501-525, (76) 501-500
Fax: (76) 501-538
Nume: Mátyus Mariann
Adresă de e-mail: bkmkik@mail.datanet.hu

**Organismul de soluționare alternativă a litigiilor din Județul Baranya**
Adresă: 7625 Pécs, Strada Majorossy Imre nr. 36
Adresa poștală: 7602 Pécs, P.O. Box 109
Număr de telefon: (72) 507-154
Fax: (72) 507-152
Nume: Dr. Bodnár József
Adresă de e-mail: bekelteto@pbkik.hu

**Organismul de soluționare alternativă a litigiilor din Județul Békés**
Adresă: 5601 Békéscsaba, Penza Ltp. nr. 5
Număr de telefon: (66) 324-976, 446-354, 451-775
Fax: (66) 324-976
Nume: Dr. Bagdi László
Adresă de e-mail: bmkik@bmkik.hu

**Organismul de soluționare alternativă a litigiilor din Județul Borsod-Abaúj-Zemplén**
Adresă: 3525 Miskolc, Strada Szentpáli nr. 1
Număr de telefon: (46) 501-091, 501-870
Fax: (46) 501-099
Nume: Dr. Tulipán Péter
Adresă de e-mail: kalna.zsuzsa@bokik.hu

**Organismul de soluționare alternativă a litigiilor din Budapesta**
Adresă: 1016 Budapest, Strada Krisztina nr. 99
Număr de telefon: (1) 488-2131
Fax: (1) 488-2186
Nume: Dr. Baranovszky György
Adresă de e-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

**Organismul de soluționare alternativă a litigiilor din Județul Csongrád**
Adresă: 6721 Szeged, Strada Párizsi nr. 8-12
Număr de telefon: (62) 554-250/118 interior
Fax: (62) 426-149
Nume: Dékány László, Jerney Zoltán
Adresă de e-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu

**Organismul de soluționare alternativă a litigiilor din Județul Fejér**
Adresă: 8000 Székesfehérvár, Strada Hosszúsétatér nr. 4-6
Număr de telefon: (22) 510-310
Fax: (22) 510-312
Nume: Kirst László
Adresă de e-mail: fmkik@fmkik.hu

**Organismul de soluționare alternativă a litigiilor din Județul Győr-Moson-Sopron**
Adresă: 9021 Győr, Strada Szent István nr. 10/a
Număr de telefon: (96) 520-202; 520-217
Fax: (96) 520-218
Nume: Horváth László

Adresă de e-mail: bekeltetotestulet@gymskik.hu;

 

Instituția de Mediere a Județului Hajdú-Bihar

Adresă: 4025 Debrecen, Piața Petőfi nr. 10.

Număr de telefon: (52) 500-749

Număr de fax: (52) 500-720

Nume: Dr. Hajnal Zsolt

Adresă de e-mail: info@hbkik.hu;

 

Instituția de Mediere a Județului Heves

Adresă: 3300 Eger, Strada Faiskola nr. 15.

Adresa de corespondență: 3301 Eger, P.O. Box 440.

Număr de telefon: (36) 416-660/105 interior

Număr de fax: (36) 323-615

Nume: Pintérné Dobó Tünde

Adresă de e-mail: tunde@hkik.hu;

 

Instituția de Mediere a Județului Jász-Nagykun-Szolnok

Adresă: 5000 Szolnok, Parcul Verseghy nr. 8.

Număr de telefon: (56) 510-610

Număr de fax: (56) 370-005

Nume: Dr. Lajkóné dr. Vígh Judit

Adresă de e-mail: kamara@jnszmkik.hu;

 

Instituția de Mediere a Județului Komárom-Esztergom

Adresă: 2800 Tatabánya, Piața Fő nr. 36.

Număr de telefon: (34) 513-010

Număr de fax: (34) 316-259

Nume: Dr. Rozsnyói György

Adresă de e-mail: kemkik@kemkik.hu;

 

Instituția de Mediere a Județului Nógrád

Adresă: 3100 Salgótarján, Strada Alkotmány nr. 9/a

Număr de telefon: (32) 520-860

Număr de fax: (32) 520-862

Nume: Dr. Pongó Erik

Adresă de e-mail: nkik@nkik.hu;

 

Instituția de Mediere a Județului Pest

Adresă: 1119 Budapesta, Strada Etele nr. 59-61, etajul 2, apartamentul 240.

Număr de telefon: (1)-269-0703

Număr de fax: (1)-269-0703

Nume: dr. Csanádi Károly

Adresă de e-mail: pmbekelteto@pmkik.hu

Adresă web: www.panaszrendezes.hu

 

Instituția de Mediere a Județului Somogy

Adresă: 7400 Kaposvár, Strada Anna nr. 6.

Număr de telefon: (82) 501-000

Număr de fax: (82) 501-046

Nume: Dr. Novák Ferenc

Adresă de e-mail: skik@skik.hu;

 

Instituția de Mediere a Județului Szabolcs-Szatmár-Bereg

Adresă: 4400 Nyíregyháza, Strada Széchenyi nr. 2.

Număr de telefon: (42) 311-544, (42) 420-180

Număr de fax: (42) 311-750

Nume: Görömbeiné dr. Balmaz Katalin

Adresă de e-mail: bekelteto@szabkam.hu;

 

Instituția de Mediere a Județului Tolna

Adresă: 7100 Szekszárd, Strada Arany J. nr. 23-25.

Număr de telefon: (74) 411-661

Număr de fax: (74) 411-456

Nume: Mátyás Tibor

Adresă de e-mail: kamara@tmkik.hu;

 

Instituția de Mediere a Județului Vas

Adresă: 9700 Szombathely, Piața Honvéd nr. 2.

Număr de telefon: (94) 312-356

Număr de fax: (94) 316-936

Nume: Dr. Kövesdi Zoltán

Adresă de e-mail: pergel.bea@vmkik.hu

 

Instituția de Mediere a Județului Veszprém

Adresă: 8200 Veszprém, Strada Budapest nr. 3.

Număr de telefon: (88) 429-008

Număr de fax: (88) 412-150

Nume: Dr. Óvári László

Adresă de e-mail: vkik@veszpremikamara.hu

 

Instituția de Mediere a Județului Zala

Adresă: 8900 Zalaegerszeg, Strada Petőfi nr. 24.

Număr de telefon: (92) 550-513

Număr de fax: (92) 550-525

Nume: dr. Koczka Csaba

Adresă de e-mail: zmbekelteto@zmkik.hu

A repartizarea competenței Consiliului de Mediere include soluționarea litigiilor de consum în afara procedurii judiciare. Sarcina Consiliului de Mediere este de a încerca încheierea unui acord între părți pentru soluționarea litigiului de consum, iar în cazul insuccesului, de a lua o hotărâre în cauză pentru a asigura exercitarea simplă, rapidă, eficientă și economică a drepturilor consumatorilor. Consiliul de Mediere, la cererea consumatorului sau a Prestatorului, acordă sfaturi cu privire la drepturile ce îi revin consumatorului și la obligațiile care îi incumbă consumatorului.

În cazul unui litigiu transfrontalier de consum legat de contracte de vânzare online sau de prestări servicii online, competența pentru soluționarea procedurii revine exclusiv Consiliului de Mediere funcționând în cadrul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București.

În cazul plângerii consumatorului, acesta poate utiliza Platforma online de soluționare a litigiilor din Uniune. Utilizarea platformei necesită o înregistrare simplă în sistemul Comisiei Europene, accesând acest link. Ulterior, consumatorul poate depune plângerea prin autentificare pe site-ul online, al cărui adresă este: http://ec.europa.eu/odr

Prestatorul are obligația de cooperare în procedura de mediere. În acest context, acesta este obligat să transmită răspunsul său către Consiliul de Mediere și să asigure participarea persoanei autorizate pentru încheierea unui acord în cadrul audierii. În cazul în care sediul sau punctul de lucru al întreprinderii nu este înregistrat în județul în care funcționează camera competentă pentru Consiliul de Mediere, obligația de cooperare a întreprinderii se limitează la oferirea posibilității de încheiere a unui acord scris, în conformitate cu dorința consumatorului.

În cazul în care consumatorul nu apelează la Consiliul de Mediere sau dacă procedura nu a condus la rezultate, consumatorul are posibilitatea de a se adresa instanței de judecată pentru soluționarea litigiului. Acțiunea trebuie inițiată prin depunerea unei cereri de chemare în judecată, în care trebuie să fie menționate următoarele informații:
- instanța competentă;
- numele și adresa părților, precum și ale reprezentanților acestora, și statutul lor în proces;
- dreptul pe care dorește să îl exercite, prezentând faptele și probele care îl susțin;
- datele din care se poate stabili competența și jurisdicția instanței;
- solicitarea clară de hotărâre a instanței.

Cererea de chemare în judecată trebuie să fie însoțită de documentul sau copia acestuia pe care se face referire ca probă.

Drepturi de autor
Deoarece gyerekcipofutar.hu, ca site web, este considerat operă protejată de drepturi de autor, este interzisă descărcarea (reproducerea), retransmiterea publică, utilizarea în alte moduri, stocarea electronică, procesarea și vânzarea conținuturilor sau oricăror părți ale acestora de pe site-ul gyerekcipofutar.hu fără acordul scris al Furnizorului.
Orice material preluat de pe site-ul gyerekcipofutar.hu și din baza sa de date, chiar și cu acordul scris, poate fi utilizat numai cu referire la site-ul respectiv.
Furnizorul își păstrează toate drepturile asupra tuturor elementelor serviciului său, domeniilor sale, domeniilor secundare formate cu acestea, precum și asupra spațiilor de publicitate online.
Este interzisă adaptarea sau decriptarea conținutului site-ului gyerekcipofutar.hu sau a unor părți ale acestuia; crearea de identități de utilizator și parole în mod fraudulos; utilizarea oricărei aplicații care permite modificarea sau indexarea site-ului gyerekcipofutar.hu sau a oricăror părți ale acestuia.
Numele gyerekcipofutar.hu beneficiază de protecție prin drepturi de autor, utilizarea sa fiind permisă doar cu excepția referinței, și numai cu acordul scris al Furnizorului.
Utilizatorul ia la cunoștință că, în cazul utilizării fără autorizare, Furnizorul are dreptul la penalități. Suma penalităților este de 50.000 RON brut per imagine și 15.000 RON brut per cuvânt. Utilizatorul recunoaște că această prevedere privind penalitățile nu este excesivă și navighează pe site cu această conștientizare. În cazul încălcării drepturilor de autor, Furnizorul va aplica o constatare notarială, a cărei sumă va fi de asemenea suportată de utilizatorul încălcat.
Protecția datelor
Informațiile privind prelucrarea datelor personale sunt disponibile la următoarea adresă: http://gyerekcipofutar.hu/adatkezelési-tájékoztató

Data: Debrecen, 1 ianuarie 2025.
Valabilitate: 1 ianuarie 2025.

Condiții de livrare și plată

Costul de livrare:
În conformitate cu valorile stabilite și publicate în magazinul online la momentul respectiv.

Ne rezervăm dreptul de a modifica costul de livrare în orice moment.

Furnizorul declară că va executa comenzile și livrările plasate în teritoriul Ungariei.

În cazul în care livrarea este destinată unei alte țări, comanda poate fi executată în condițiile stabilite de comun acord cu clientul, cu condiția ca toate costurile de transport și alte costuri aferente să fie suportate integral de către client. Executarea și livrarea în alte țări sunt exclusiv dreptul furnizorului.

În cazul în care apar erori sau deficiențe în produsele sau prețurile din magazinul online, ne rezervăm dreptul de a corecta aceste aspecte. În astfel de cazuri, după identificarea sau modificarea erorii, vom informa imediat clientul despre noile date. Ulterior, utilizatorul poate confirma din nou comanda sau poate renunța la contract.

Suma totală de plată, conform sumarului comenzii și confirmării prin e-mail, include toate costurile. Factura (și, dacă este cazul, certificatul de garanție) va fi inclusă în pachet. Utilizatorul are obligația de a verifica coletul la livrare în prezența curierului și, în cazul în care observă deteriorări ale produselor sau ambalajului, trebuie să solicite întocmirea unui proces-verbal; în cazul deteriorărilor, nu este obligat să preia coletul. Reclamațiile ulterioare, fără proces-verbal, nu vor fi acceptate de către Furnizor. Livrarea coletelor se face în zilele lucrătoare între orele 8:00 și 17:00.

După introducerea datelor, utilizatorul poate trimite comanda apăsând butonul „Trimite comanda”, însă înainte de aceasta poate verifica din nou datele introduse și poate adăuga observații referitoare la comandă sau poate transmite prin e-mail alte solicitări legate de comandă.

Prin plasarea comenzii, utilizatorul recunoaște că devine obligat la plata acesteia.

Corectarea erorilor de introducere a datelor: Înainte de finalizarea procesului de comandă, utilizatorul poate reveni în orice moment la pasul anterior pentru a corecta datele introduse. În detaliu: În timpul procesului de comandă, există posibilitatea de a vizualiza și modifica conținutul coșului de cumpărături. Dacă coșul nu conține cantitatea dorită, utilizatorul poate introduce numărul de bucăți în câmpul de introducere a cantității și apoi apasă butonul „Actualizează/actualizare coș”. Pentru a șterge produsele din coș, utilizatorul trebuie să apese butonul „X” pentru ștergere. În timpul procesului de comandă, utilizatorul are în permanență posibilitatea de a modifica sau șterge datele introduse.

Utilizatorul primește o confirmare prin e-mail după trimiterea comenzii. În cazul în care această confirmare nu ajunge la Utilizator în termenul de așteptare rezonabil, care depinde de natura serviciului, dar cel târziu în 48 de ore de la trimiterea comenzii, Utilizatorul este exonerat de obligația de a fi legat de ofertă sau de contract. Comanda și confirmarea acesteia se consideră a fi sosite către Prestator și către Utilizator atunci când devin accesibile pentru aceștia. Prestatorul exclude orice responsabilitate pentru neprimirea confirmării în timp util, dacă aceasta nu ajunge din cauza faptului că Utilizatorul a furnizat o adresă de e-mail greșită în timpul înregistrării sau din cauza suprasaturării spațiului de stocare al contului său, ceea ce împiedică primirea mesajelor.

Utilizatorul ia la cunoștință că confirmarea automată menționată în punctul anterior nu creează un contract. Contractul se încheie atunci când Prestatorul, după primirea confirmării automate menționate anterior, notifică Utilizatorul printr-un e-mail separat despre detaliile comenzii și despre termenul estimat de livrare.

Prestatorul declară că expedierea produselor comandate depinde de disponibilitate. În cazul campaniilor naționale, promoțiilor sau lipsei de stocuri, timpul de livrare poate fi semnificativ prelungit.

MODALITĂȚI DE PLATĂ ȘI LIVRARE

„Cum pot plăti în GYEREKCIPŐFUTÁR MAGAZINUL ONLINE?”

- PLATĂ ÎNAINTE: prin transfer bancar direct (Banca CIB 10702064-70659326-51100005 sau Banca OTP 11738015-21471069-00000000)

- PLATĂ LA LIVRARE: valoarea coletelor se poate plăti în numerar sau cu cardul bancar către curier la livrare (taxa, conform tarifelor în vigoare)

Plata la livrare este posibilă pentru comenzi de peste 6.500 Ft.

- PLATĂ CU CARDUL BANCAR: prin intermediul platformei securizate a Băncii CIB. În acest caz, nu este necesar numerar la recepție.

Nu putem asigura preluarea personală la adresa indicată!

Modalitatea de plată se poate specifica în momentul finalizării comenzii.

Vă rugăm, la plasarea comenzii, să furnizați în orice caz numele și numărul comenzii!

• Pachetele noastre sunt întotdeauna livrate de curier către adresa indicată de dumneavoastră. În cazul plății la livrare, plata se face către agentul curierului. Veți primi întotdeauna o notificare despre expedierea coletului (prin e-mail sau SMS). Pentru informații despre colet, puteți contacta linia de informații a curierului sau serviciul de relații cu clienții Gyerekcipőfutár la numărul +36 30 7 444 710.

• Modalitatea de livrare se poate specifica în momentul finalizării comenzii.

Sfaturi: dacă doriți să adăugați o observație la comandă, folosiți câmpul „OBSERVAȚII”.

Rapid, de încredere, confortabil / gyerekcipofutar.hu

Schimbarea produselor, returnarea acestora, dreptul de retragere, garanția legală

Comenzările făcute din greșeală, din eroare sau defectuos, înainte de începerea livrării, pot fi anulate fără nicio consecință prin intermediul serviciului nostru de relații cu clienții. În cazul în care produsul a fost expediat, dar cumpărătorul dorește totuși să renunțe la achiziție, solicităm ca acesta să refuze primirea coletului de la curier, astfel încât acesta să ne fie returnat fără a-i fi cauzate alte costuri.

În cazul în care produsul nu a fost pe placul cumpărătorului, acesta trebuie doar să returneze produsul neutilizat împreună cu factura către adresa noastră și să ne informeze despre intenția sa de a renunța la cumpărare. (în Anexa, se află „Declarația de retragere”, care servește ca model)

La efectuarea comenzii, cumpărătorul beneficiază de dreptul de retragere necondiționat, conform Regulamentului Guvernamental nr. 45/2014. Vă rugăm să țineți cont în mod expres de următoarele:

Cumpărătorul poate renunța la contract fără justificare în termen de 14 zile de la primirea bunului sau poate solicita schimbarea produsului. Solicitarea poate fi făcută prin completarea formularului de retragere sau prin poștă.
Dreptul de retragere din cumpărare poate fi exercitat în termen de 14 zile de la primirea produsului. (Formularul de retragere și returnarea produsului trebuie efectuate în 14 zile!)
Costurile de transport și alte cheltuieli legate de returnarea bunului, precum și de exercitarea dreptului de retragere sau schimb, revin cumpărătorului. (Ne rezervăm dreptul de a analiza situațiile individuale!)
În cazul exercitării dreptului de retragere sau schimb, este obligatoriu ca cumpărătorul să dovedească faptul achiziției. Prin urmare, alături de produsele returnate, trebuie întotdeauna să fie anexată copia originală a facturii emise pentru cumpărare. (Recomandăm păstrarea unei copii!)
Produsul returnat va fi verificat personal de către angajatul magazinului online Gyerekcipőfutár pentru integritatea sa, iar contravaloarea va fi transferată în cel mai scurt timp, cel târziu în 14 zile lucrătoare de la sosirea bunului, în contul bancar indicat de cumpărător. (Timpul de procesare pentru schimburi este același cu cel al comenzilor obișnuite.)
Important! Dacă produsul a fost utilizat de către cumpărător și nu poate fi returnat în condiție nealterată și în stare originală, magazinul online Gyerekcipőfutár nu va accepta returnarea produsului. În acest caz, produsul va fi returnat de către Gyerekcipőfutár pe cheltuiala cumpărătorului.
Magazinul online Gyerekcipőfutár poate solicita cumpărătorului despăgubiri pentru daunele cauzate de utilizarea necorespunzătoare a bunului.
În cazul schimbului sau retragerii, vă rugăm să indicați intenția în „Declarația de retragere”, pentru a accelera procesul de returnare sau schimb. În cazul în care nu aveți posibilitatea de a tipări, acceptăm și în formă scrisă de mână, însă avem nevoie de informații precise despre ceea ce doriți să faceți cu produsul returnat (schimbare de mărime, schimb cu alt produs sau returnare de bani). În cazul schimbului, menționați întotdeauna produsul de schimb. Formularul de facturare și completarea datelor administrative sunt sprijinite de factură.

ATENȚIE!

DECLARAȚIE DE DREPT DE RETRAGERE

Produsul trebuie trimis la următoarea adresă indicată:

- Gyerekcipő Kft. - MAGAZIN DE BRANDURI SIESTA GYERMEKCIPŐK - 4024, Debrecen, Piac u. 40. -

 Nu putem accepta preluarea personală sau schimbul la adresa menționată!

 

DECLARAȚIE DE RETRAGERE DIN CONTRACT

 

(doar în cazul în care doriți să vă exercitați dreptul de retragere din contract, completați în mod lizibil, cu majuscule, și trimiteți împreună cu factura la adresa de email info@gyerekcipofutar.hu)

 

Subsemnatul declar că mă retrag din achiziția următoarei mărfuri.

 

Detalii despre produsul returnat:

Marcă / Număr de articol:__________________________________________________

Mărime:________________

Cantitate:________________

 

Numele expeditorului:_______________________________________________________

Adresa expeditorului:_______________________________________________________

Numărul facturii:______________________

Numărul comenzii:_____________________

Data plasării comenzii:__________________

Data recepției:______________________

 

Vă rugăm să alegeți una dintre opțiunile de mai jos!

 

Solicit schimbul de produs * [ ]   (comandați mai jos!)   

* Vă rugăm să completați formularul de comandă pentru produsul de schimb sau, pentru o procesare mai rapidă, contactați Serviciul Clienți pentru solicitări de schimb

(+36-30-7-444-710)

 

Dreptul de retragere din cumpărare ** [   ]

** Dreptul de retragere din cumpărare poate fi exercitat în termen de 14 zile de la data achiziției! Pentru condițiile complete, citiți secțiunea relevantă din Termenii și Condițiile Generale ale Gyerekcipofutar.hu!

 

Returul coletului este solicitat de către Consumator:                          (   )  Accept

Retrimiterea produsului este permisă dacă produsul a fost utilizat în exterior, fără murdărie pe talpă, fără urme de purtare, în ambalajul original și fără urme de adeziv, cu etichetă:                      (    )  Accept

 

Atenție! Pentru produsul returnat se va realiza întotdeauna o înregistrare video. În cazul în care produsul nu îndeplinește aceste condiții, acesta nu va fi acceptat pentru retur sau returnat către Consumator.

 

Vă rugăm să introduceți mai jos datele pentru returnare și rambursare.

 

Numele titularului de factură:_________________________________________   Număr de cont:  _ _ _ _ _ _ _ _  -  _ _ _ _ _ _ _ _  -  _ _ _ _ _ _ _ _ .

 

Numele băncii:____________________________________________________

 

Pentru întrebări legate de completarea documentului, contactați Serviciul Clienți. Tel.: +36-30-7-444-710.

Informațiile din factură vă pot ajuta la completarea datelor.

 

Adresa de returnare: Gyerekcipő Kft. - Magazin de Mărci Siesta GYERMEKCIPŐK - 4024 Debrecen, strada Piac, nr. 40.

 

Atenție!

Nu putem accepta preluarea personală sau schimbul la adresa indicată! Produsele returnate trebuie trimise întotdeauna prin poștă sau curier. În cazul exercitării dreptului de retragere, Consumatorul nu va suporta alte costuri în afară de cele pentru returnarea produsului.

Data: ...............................................                                                                                                     ...............................................

                                                                                                                                                                             semnătură

 

 

Foaie de comandă (în cazul schimbului de produs)

 

Produsul(e) de mai jos îl comand ca înlocuitor pentru bunul(bunurile) menționat(e) în scrisoarea de retur:

Model:____________________________________________________________

Număr articol:_________________________________________________

Culoare:_____________________________________________________

Mărime:_____________________

Cantitate:________________________

 

Numele destinatarului:_____________________________________________

Adresa de livrare:_____________________________________________

 

Observații: Magazinul online Gyerekcipőfutár oferă garanție de schimb sau dreptul de retragere doar pentru produsele originale, intacte, returnate în termen de 14 zile calendaristice de la primire. Trimiterea facturii originale sau a unei copii a acesteia, care atestă achiziția (în cutie, pe email, prin scrisoare), reprezintă condiție suficientă pentru procesare! În cazul în care produsul returnat nu îndeplinește aceste criterii, acesta va fi expediat înapoi pe cheltuiala expeditorului. Pentru detalii suplimentare și alte informații importante, accesați secțiunea „Informații pentru clienți” de pe www.gyerekcipofutar.hu.

Prestatorul declară că va onora comenzile plasate în teritoriul Ungariei.

Adresa de returnare: Gyerekcipő Kft. - Magazinul de încălțăminte pentru copii Siesta - 4024 Debrecen, Piac u. 40.

 

Data: ……………………............................

                                                                                                                                                                       …………….............………………..

                                                                                                                                                                                         semnătură

Politica de confidentialitate
Protecția datelor

Prelucrare date   gyerekcipofutar.unas.hu

Informații privind prelucrarea datelor

Compania Gyerekcipő Kft. (4024 Debrecen, Piac u. 40., cod fiscal: 25033959-2-09, număr de înregistrare în registrul comerțului: 0909026395) (denumită în continuare: Prestator, operator de date) se supune următoarei informări.

În ceea ce privește protecția datelor personale ale persoanelor fizice și libera circulație a acestor date, precum și abrogarea Regulamentului (CE) nr. 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI (27 aprilie 2016), se furnizează următoarele informații.

Prezenta informare privind prelucrarea datelor reglementează prelucrarea datelor pe următoarele pagini: https://www.pantoficopiionline.ro

Informația privind prelucrarea datelor este disponibilă la următoarea adresă: https://www.pantoficopiionline.ro/gdpr-adatkezelesi-tajekoztato

Modificările acestei informări devin aplicabile prin publicarea pe adresa menționată mai sus.

Operatorul de date și datele de contact:
Nume: Gyerekcipő Kft.

Sediu: 4024 Debrecen, Piac u. 40.

E-mail: gyerekcipokft@gmail.com și info@gyerekcipofutar.hu

Telefon: +36 30 7 444 710

Definiții
„date personale”: orice informație referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”); o persoană fizică este considerată identificabilă dacă poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un identificator, cum ar fi numele, numărul, datele de localizare, identificatorul online sau la unul sau mai mulți factori specifici fizici, fiziologici, genetici, psihici, economici, culturali sau sociali ai acelei persoane;
„prelucrare de date”: orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor personale sau asupra unui set de date personale, fie automatizate, fie manual, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea, transmiterea, răspândirea sau orice alt mod de punere la dispoziție, corelarea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea;
„operator de date”: persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau orice alt organism care stabilește în mod independent sau împreună cu alții scopurile și mijloacele prelucrării datelor personale; dacă scopurile și mijloacele prelucrării sunt stabilite de către operator, acesta este responsabil pentru conformitatea cu prevederile legale.

principiile referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal

Datele personale:
trebuie prelucrate în mod legal și corect, precum și într-un mod transparent pentru persoana vizată („legalitate, corectitudine și transparență”);
colectarea trebuie să se realizeze numai în scopuri determinate, explicite și legitime, și să nu fie prelucrate în mod incompatibil cu aceste scopuri; conform alineatului (1) al articolului 89, prelucrarea ulterioară în scopuri de arhivare în interes public, pentru cercetări științifice și istorice sau în scopuri statistice nu se consideră incompatibilă cu scopul inițial („restricția scopului”);
scopurile prelucrării trebuie să fie adecvate și relevante în raport cu acestea și să fie limitate la ceea ce este necesar („economia datelor”);
trebuie să fie exacte și, dacă este necesar, actualizate; trebuie să se ia toate măsurile rezonabile pentru a șterge sau corecta fără întârziere datele personale inexacte în raport cu scopurile prelucrării („ exactitate”);
trebuie să fie stocate într-o formă care să permită identificarea persoanelor vizate doar pe durata necesară pentru atingerea scopurilor prelucrării datelor personale; stocarea pe o perioadă mai lungă decât cea necesară este permisă numai dacă prelucrarea datelor personale se face în scopuri de arhivare în interes public, pentru cercetări științifice și istorice sau în scopuri statistice, în conformitate cu alineatul (1) al articolului 89, și cu respectarea măsurilor tehnice și organizatorice adecvate pentru protejerea drepturilor și libertăților persoanelor vizate („limitarea perioadei de stocare”);
prelucrarea trebuie să se realizeze în mod astfel încât, prin aplicarea măsurilor tehnice sau organizatorice adecvate, să se asigure securitatea corespunzătoare a datelor personale, inclusiv protecția împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale, pierderii accidentale, distrugerii sau deteriorării („integritatea și confidențialitatea”).
Operatorul de date este responsabil pentru conformitatea cu cele de mai sus și trebuie să fie capabil să demonstreze această conformitate („responsabilitate”).

Prelucrarea datelor
Prelucrarea datelor legate de funcționarea magazinului online
Faptele de colectare a datelor, domeniul datelor prelucrate și scopul prelucrării datelor:
Date personale Scopul prelucrării datelor Temeiul legal
Nume de utilizator Identificare, posibilitatea de înregistrare. Articolul 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR și Articolul 13/A alin. (3) din Legea Elker.
Parolă Asigură accesul sigur la contul de utilizator. Articolul 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR și Articolul 13/A alin. (3) din Legea Elker.
Nume și prenume Este necesar pentru contact, pentru cumpărături, pentru emiterea corectă a facturii, pentru exercitarea dreptului de retragere.
Adresa de e-mail Contactare.
Număr de telefon Contactare, pentru o coordonare mai eficientă a întrebărilor legate de facturare sau de livrare.
Nume și adresă de facturare Emiterea corectă a facturii, precum și crearea, stabilirea conținutului, modificarea, monitorizarea executării contractului, facturarea taxelor rezultate și exercitarea creanțelor aferente. Articolul 6 alineatul (1) litera (c) și Articolul 169 alineatul (2) din Legea nr. C din 2000 privind contabilitatea.
Nume și adresă de livrare Permite livrarea la adresa indicată. Articolul 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR și Articolul 13/A alin. (3) din Legea Elker.
Data achiziției/înregistrării Executarea unei operațiuni tehnice.
Adresa IP în momentul achiziției/înregistrării Executarea unei operațiuni tehnice.

Nici numele de utilizator, nici adresa de e-mail nu trebuie să conțină date personale.

Categoriile de persoane vizate: Toți utilizatorii/achizitorii înregistrați pe site-ul magazinului online.
Durata prelucrării datelor, termenul de ștergere a datelor: Ștergerea înregistrării imediat după ștergerea contului. În cazul în care persoana vizată solicită ștergerea oricăror date personale furnizate, operatorul de date informează persoana vizată în mod electronic în conformitate cu articolul 19 din GDPR. Dacă solicitarea de ștergere include și adresa de e-mail furnizată de persoana vizată, operatorul de date va șterge și această adresă după informare. Excepție fac documentele contabile, care trebuie păstrate timp de 8 ani conform articolului 169 din Legea nr. C din 2000 privind contabilitatea.

Documentele contabile care susțin direct sau indirect evidența contabilă (inclusiv conturile generale, evidențele analitice și detaliate) trebuie păstrate într-un format lizibil pentru cel puțin 8 ani, astfel încât să poată fi recuperate pe baza referinței la înregistrările contabile.

Persoanele autorizate să cunoască datele, destinatarii datelor personale: Datele personale pot fi gestionate de către angajații de vânzări și marketing ai operatorului de date, cu respectarea principiilor menționate mai sus.
Prezentarea drepturilor persoanelor vizate în legătură cu prelucrarea datelor:
Persoana vizată poate solicita operatorului de date accesul la datele personale care o privesc, rectificarea, ștergerea sau restricționarea prelucrării acestora, precum și poate opune opoziție împotriva prelucrării acestor date personale, și
are dreptul la portabilitatea datelor, precum și la retragerea oricând a consimțământului.
Persoana vizată poate solicita accesul la datele personale, ștergerea, modificarea sau restricționarea prelucrării acestora, precum și portabilitatea datelor, precum și opoziția față de prelucrarea datelor, în următoarele moduri:
prin poștă la adresa Siesta Gyermekcipők Márkaboltja - 4024 Debrecen, Piac u. 40,
prin e-mail la adresa gyerekcipokft@gmail.com,
telefonic la numerele +36 30 7 444 710.
Temeiul legal al prelucrării datelor:
articolul 6 alineatul (1) litera b) din GDPR,
Legea nr. CVIII/2001 privind serviciile de comerț electronic și serviciile legate de societatea informațională (denumită în continuare: Legea Elker), § 13/A (3):
Operatorul poate prelucra datele personale necesare pentru furnizarea serviciului, în măsura în care acestea sunt tehnic indispensabile pentru prestarea serviciului. În cazul în care celelalte condiții sunt egale, operatorul trebuie să aleagă și să utilizeze mijloacele pentru furnizarea serviciului în modul cel mai sigur, astfel încât prelucrarea datelor personale să aibă loc numai dacă este absolut necesară pentru prestarea serviciului și pentru atingerea altor scopuri prevăzute de lege, și doar în măsura strict necesară și pentru perioada necesară.

În cazul emiterii unei facturi conform legislației contabile, conform articolului 6 alineatul (1) litera c).
În cazul exercitării drepturilor de creanță rezultate din contract, conform articolului 6:21 din Codul Civil, termenul de prescripție este de 5 ani.
Articolul 6:22 [Prescripția]:
(1) Dacă legea nu dispune altfel, creanțele se prescriu în termen de cinci ani.
(2) Prescripția începe atunci când creanța devine scadentă.
(3) Acordul de prelungire a termenului de prescripție trebuie să fie în scris.
(4) Acordul de renunțare la prescripție este nul.

Vă informăm că:
prelucrarea datelor este necesară pentru executarea contractului.
suntem obligați să furnizați datele personale pentru a putea procesa comanda dumneavoastră.
neefurnizarea datelor va avea ca rezultat imposibilitatea procesării comenzii.
Prelucrătorii de date utilizați:

Transport:
Activitatea prelucrătorului de date: Livrarea produselor, transportul
Numele și datele de contact ale prelucrătorului de date:
SPRINTER Futárszolgálat Kft.
1097 Budapest, Táblás utca 39.
www.sprinter.hu, www.pickpackpont.hu

Număr de telefon: +36 70 984 5212

Număr de înregistrare a companiei: 01-09-660447

Cod fiscal: 12263840-2-43

Cod fiscal comunitar: HU12263840

Faptele privind prelucrarea datelor, domeniul datelor prelucrate: Nume de livrare, adresă de livrare, număr de telefon, adresă de e-mail.
Categoriile persoanelor vizate: Toți destinatarii solicitării de livrare la domiciliu.
Scopul prelucrării datelor: Livrarea produsului comandat la domiciliu.
Durata prelucrării datelor, termenul de ștergere a datelor: Până la finalizarea livrării la domiciliu.
Temeiul legal al prelucrării datelor: articolul (1) alineatul b).
Furnizor de servicii de găzduire
Activitatea prestată de către operatorul de date: Servicii de găzduire
Denumirea și datele de contact ale operatorului de date:
Adresa: UNAS Online Kft., 9400 Sopron, Kőszegi út 14., unas@unas.hu, +36-99/200-200 (Luni-Vineri 8:00-15:30)

Faptele privind prelucrarea datelor, domeniul datelor prelucrate: Toate datele personale furnizate de către persoana vizată.
Categoriile persoanelor vizate: Toți utilizatorii site-ului web.
Scopul prelucrării datelor: Asigurarea accesibilității site-ului web și funcționarea corespunzătoare a acestuia.
Durata prelucrării datelor, termenul de ștergere a datelor: Până la încetarea acordului dintre operatorul de date și furnizorul de servicii de găzduire sau până la solicitarea de ștergere adresată de către persoana vizată către furnizorul de servicii de găzduire.
Temeiul legal al prelucrării datelor: alineatul (1) literele c) și f), precum și articolul 13/A alineatul (3) din Legea nr. CVIII/2001 privind serviciile de comerț electronic și serviciile legate de societatea informațională. Interes legitim pentru buna funcționare a site-ului, protecție împotriva atacurilor și fraudelor.
Destinatarii, cu care se împărtășesc datele personale (Transferul de date):

Plată online
Activitatea prestată de către destinatar: Plată online
Denumirea și datele de contact ale destinatarului:
Barion Payment Zrt.

Număr de autorizare: H-EN-I-1064/2013

Identificator instituție: 14859034

Telefon: +36 1 464 70 99

E-mail: support@barion.com

Termeni și condiții: https://www.barion.com/hu/vasarlok/arak-vasarloknak/

Faptele privind prelucrarea datelor, domeniul datelor prelucrate: Date de facturare, nume, adresă de email
Domeniul persoanelor vizate: Toți utilizatorii care aleg plata pe site-ul web.
Scopul prelucrării datelor: Efectuarea plății online, confirmarea tranzacțiilor și monitorizarea fraudelor pentru protecția utilizatorilor.
Perioada de stocare a datelor, termenul de ștergere a datelor: Până la finalizarea plății online.
Temeiul legal al prelucrării datelor: Articolul 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR. Prelucrarea datelor este necesară pentru efectuarea plății online la cererea persoanei vizate.
Drepturile persoanei vizate:
- Puteți informa despre condițiile prelucrării datelor,
- Aveți dreptul să primiți un răspuns de la operator cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră personale și să accesați toate informațiile legate de prelucrare,
- Aveți dreptul să primiți datele dumneavoastră personale într-un format structurat, utilizat pe scară largă și lizibil de mașină,
- Aveți dreptul să solicitați, fără întârziere nejustificată, corectarea datelor personale inexacte sau incomplete.

Gestionarea cookie-urilor:
Cookie-urile caracteristice magazinelor online includ „cookie-ul pentru sesiune protejată cu parolă”, „cookie-urile necesare coșului de cumpărături” și „cookie-uri de securitate”, pentru utilizarea cărora nu este necesară consimțământul prealabil al persoanei vizate.

Faptele privind prelucrarea datelor, domeniul datelor prelucrate: Cod de identificare unic, date și ore.
Domeniul persoanelor vizate: Toți vizitatorii site-ului web.
Scopul prelucrării datelor: Identificarea utilizatorilor, gestionarea coșului de cumpărături și urmărirea vizitatorilor.
Perioada de stocare a datelor, termenul de ștergere a datelor:

| Tip cookie | Temeiul legal al prelucrării | Perioada de prelucrare | Domeniul datelor prelucrate |
|--------------|------------------------------|------------------------|----------------------------|
| Cookie-uri de sesiune | Articolul 13/A § (3) din Legea 2001 CVIII privind serviciile de comerț electronic și serviciile sociale ale societății informaționale | Până la încheierea sesiunii de vizitare | connect.sid |
| Cookie-uri funcționale | Articolul 13/A § (3) din Legea 2001 CVIII privind serviciile de comerț electronic și serviciile sociale ale societății informaționale | Maximum 4 luni |

Persoanele autorizate să cunoască datele: Prin utilizarea cookie-urilor, operatorul nu prelucrează date personale.
Prezentarea drepturilor persoanelor afectate în legătură cu prelucrarea datelor: Persoanele afectate au posibilitatea de a șterge cookie-urile din meniul Instrumente/Setări ale browserului, de obicei sub secțiunea Confidențialitate.
Temeiul juridic al prelucrării datelor: În cazul în care utilizarea cookie-urilor are ca scop exclusiv transmiterea de informații prin rețeaua de comunicații electronice sau pentru furnizarea unui serviciu solicitat expres de abonat sau utilizator, nu este necesar consimțământul persoanei afectate.
Utilizarea urmăririi conversiilor Google AdWords
Operatorul utilizează programul de publicitate online numit „Google AdWords” și, în cadrul acestuia, serviciul de urmărire a conversiilor Google. Urmărirea conversiilor Google este un serviciu de analiză oferit de Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA; „Google”).
Atunci când un utilizator accesează o pagină web prin intermediul unui anunț Google, pe computerul său se plasează un cookie necesar pentru urmărirea conversiilor. Aceste cookie-uri au o valabilitate limitată și nu conțin date personale, astfel încât utilizatorul nu poate fi identificat prin ele.
Atunci când utilizatorul navighează pe anumite pagini ale site-ului și cookie-ul nu a expirat, atât Google, cât și operatorul pot vedea că utilizatorul a dat clic pe anunț.
Fiecare client Google AdWords primește un cookie diferit, astfel încât nu poate fi urmărit prin intermediul site-urilor web ale clienților AdWords.
Informațiile obținute cu ajutorul cookie-urilor de urmărire a conversiilor sunt utilizate pentru a crea statistici de conversie pentru clienții care utilizează urmărirea conversiilor AdWords. Astfel, clienții pot afla câți utilizatori au fost direcționați pe pagina lor după clic pe anunț și au fost marcați cu eticheta de urmărire a conversiilor. Cu toate acestea, nu se obțin informații care să permită identificarea oricărui utilizator.
Dacă nu doriți să participați la urmărirea conversiilor, puteți refuza acest lucru dezactivând plasarea cookie-urilor în browserul dumneavoastră. În acest caz, nu veți fi inclus în statisticile de urmărire a conversiilor.
Mai multe informații și politica de confidențialitate Google sunt disponibile la adresa: google.de/policies/privacy/
Utilizarea Google Analytics
Această pagină utilizează serviciul Google Analytics, oferit de Google Inc. („Google”), un serviciu de analiză web. Google Analytics utilizează „cookie-uri”, fișiere text stocate pe computerul utilizatorului, pentru a analiza modul în care utilizatorul utilizează site-ul web.
Informațiile generate de cookie-urile legate de site-ul web utilizat de utilizator sunt, de obicei, transmise și stocate pe un server al Google situat în SUA. Prin activarea anonimizării IP pe site, Google scurtează anterior adresa IP a utilizatorului în interiorul statelor membre ale Uniunii Europene sau ale altor state semnatare ale Acordului privind Spațiul Economic European.
Transmiterea completă a adresei IP către serverul Google din SUA și reducerea acesteia acolo se realizează doar în cazuri excepționale. La solicitarea operatorului site-ului, Google va folosi aceste informații pentru a evalua modul în care utilizatorul a folosit site-ul, pentru a întocmi rapoarte despre activitatea site-ului pentru operator și pentru a furniza alte servicii legate de utilizarea site-ului și a internetului.
În cadrul Google Analytics, adresa IP transmisă de browserul utilizatorului nu este combinată cu alte date ale Google. Utilizatorul poate împiedica stocarea cookie-urilor prin setările browserului, însă în acest caz este posibil ca unele funcții ale site-ului să nu fie disponibile în mod complet. De asemenea, poate împiedica colectarea și procesarea datelor generate de cookie-uri (inclusiv adresa IP) despre utilizarea site-ului, descărcând și instalând plugin-ul pentru browser disponibil la linkul: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu
Utilizarea newsletter-ului DM:
Potrivit articolului 6 din Legea nr. 2008/XLVIII privind activitatea de publicitate economică și anumite limitări, utilizatorul poate consimți în prealabil și explicit ca operatorul să îl contacteze prin intermediul datelor de contact furnizate la înregistrare, cu oferte publicitare sau alte mesaje.
De asemenea, clientul, având în vedere această informare, poate consimți ca operatorul să prelucreze datele personale necesare pentru trimiterea ofertelor publicitare.
Operatorul nu trimite mesaje publicitare nedorite și utilizatorul poate, fără restricții și justificare, să se dezaboneze gratuit de la primirea ofertelor. În acest caz, operatorul va șterge toate datele personale necesare pentru trimiterea mesajelor publicitare din evidența sa și nu va mai contacta utilizatorul cu alte oferte. Utilizatorul se poate dezabona de la reclamele publicitare făcând clic pe linkul din mesaj.
Noutățile privind colectarea datelor, gama de date prelucrate și scopul prelucrării:
| Date personale | Scopul prelucrării | Baza legală |
|------------------|-------------------|--------------|
| Nume, adresă de email | Identificare, posibilitatea de abonare la newsletter/cuponuri promoționale | Consimțământul persoanei afectate |

Articolul 6, alineatul (1), litera a)

Articolul 6, alineatul (5) din Legea XLVIII din 2008 privind condițiile de bază ale activității de publicitate economică și anumite restricții.

Ora înscrierii Executarea operațiunii tehnice.
Adresa IP la momentul înscrierii Executarea operațiunii tehnice.
 

Categoriile persoanelor vizate: Toți destinatarii care s-au abonat la newsletter.
Scopul prelucrării datelor: Trimiterea de mesaje electronice cu conținut publicitar (email, SMS, notificare push) către persoanele vizate, precum și furnizarea de informații despre noutăți, produse, promoții, funcții noi etc.
Perioada de stocare a datelor, termenul de ștergere a datelor: Până la retragerea consimțământului, adică până la dezabonare.
Persoanele autorizate să cunoască datele: Operatorul de date, angajații din departamentele de vânzări și marketing, pot prelucra datele personale, respectând principiile menționate anterior.
Prezentarea drepturilor persoanelor vizate în legătură cu prelucrarea datelor:
Persoana vizată poate solicita operatorului de date accesul la datele personale, rectificarea, ștergerea sau restricționarea prelucrării acestora, precum și poate opune acestei prelucrări, și are dreptul la portabilitatea datelor, precum și la retragerea oricând a consimțământului.
Modurile în care persoana vizată poate solicita accesul la date, ștergerea, modificarea sau restricționarea prelucrării datelor, portabilitatea datelor, precum și opoziția față de prelucrare sunt următoarele:
prin poștă la adresa Siesta Gyermekcipők Márkaboltja - 4024 Debrecen, Piac u. 40,
prin e-mail la adresa gyerekcipokft@gmail.com,
telefonic la numerele +36 30 7 444 710.
Persoana vizată poate, oricând și gratuit, să se dezaboneze de la newsletter.
Prelucrarea datelor și operatorul de date utilizat:
MailChimp
The Rocket Science Group, LLC

675 Ponce de Leon Ave NE

Suite 5000

Atlanta, GA 30308 SUA

privacy@mailchimp.com

Vă informăm că:
prelucrarea datelor necesită consimțământul dumneavoastră, adică trebuie să furnizați datele personale dacă doriți să primiți newsletter-ul nostru.
neefurnizarea datelor are ca urmare faptul că nu vă putem trimite newsletter-ul.
retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării bazate pe consimțământul anterior retragerii.
Gestionarea plângerilor
Informații despre colectarea datelor, tipul datelor prelucrate și scopul prelucrării:
Dată personală Scopul prelucrării Juridic
Nume și prenume Identificare, contact. Articolul 6, alineatul (1), litera c), și articolul 17/A, alineatul (7) din Legea nr. CLV din 1997 privind protecția consumatorilor.
Adresa de email Contact.
Număr de telefon Contact.
Nume și adresă de facturare Identificare, gestionarea reclamațiilor, întrebărilor și problemelor legate de produsele comandate.

Categoriile de persoane vizate: Toți destinatarii care achiziționează de pe site-ul web al magazinului online și care formulează plângeri de calitate, precum și cei care depun reclamații.

Durata prelucrării datelor, termenul de ștergere a datelor: Copiile proceselor-verbal, transcrierilor și răspunsurilor date referitoare la reclamație înregistrată trebuie păstrate timp de 5 ani, conform art. 17/A alin. (7) din Legea nr. 1997/CLV privind protecția consumatorilor.

Persoanele autorizate să cunoască datele, destinatarii datelor cu caracter personal: Datele cu caracter personal pot fi prelucrate de către angajații de vânzări și marketing ai operatorului, cu respectarea principiilor menționate mai sus.

Prezentarea drepturilor persoanelor vizate în legătură cu prelucrarea datelor:
Persoana vizată poate solicita operatorului accesul la datele sale personale, rectificarea, ștergerea sau restricționarea prelucrării acestora, precum și poate opune opoziție față de prelucrarea acestor date, și
are dreptul la portabilitatea datelor și la retragerea oricând a consimțământului.
Persoana vizată poate solicita accesul, ștergerea, modificarea sau restricționarea prelucrării datelor, precum și portabilitatea datelor și opoziția față de prelucrare, în următoarele moduri:
prin poștă, la adresa Siesta Gyermekcipők Márkaboltja - 4024 Debrecen, Piac u. 40,
prin e-mail, la adresa gyerekcipokft@gmail.com,
telefonic, la numerele +36 30 7 444 710.

Vă informăm că:
furnizarea datelor cu caracter personal este obligatorie pentru încheierea și executarea contractului și pentru respectarea obligațiilor legale,
este obligatorie pentru prelucrarea datelor personale în vederea soluționării reclamației dumneavoastră,
neefurnizarea datelor va avea ca rezultat imposibilitatea de a procesa reclamația depusă.

Rețele sociale
Faptele de colectare a datelor, precum și domeniul datelor prelucrate: Numele înregistrat pe rețelele sociale Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/YouTube/Instagram etc., precum și fotografia de profil publică a utilizatorului.
Categoriile de destinatari: Toți destinatarii care s-au înregistrat pe rețelele sociale Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/YouTube/Instagram etc. și au „apreciat” site-ul web.
Scopul colectării datelor: Distribuirea și promovarea conținutului, produselor, ofertelor sau a site-ului web în rețelele sociale, precum și „aprecierea” și promovarea acestora.
Durata prelucrării datelor, termenul de ștergere, persoanele autorizate să cunoască datele și drepturile persoanelor vizate: Informațiile despre sursa datelor, modul de prelucrare, modalitatea de transmitere și temeiul legal pot fi consultate de către persoana vizată pe platforma socială respectivă. Prelucrarea are loc pe platformele sociale, astfel că durata, modul și posibilitatea de ștergere sau modificare a datelor sunt reglementate de politicile respective ale platformei sociale.

Temeiul legal al prelucrării: consimțământul voluntar al persoanei vizate pentru prelucrarea datelor personale pe platformele sociale.

Relații cu clienții și alte prelucrări de date
În cazul în care apar întrebări sau probleme în timpul utilizării serviciilor noastre, persoana vizată se poate adresa operatorului prin modalitățile indicate pe site (telefon, e-mail, rețele sociale etc.).
Operatorul va șterge e-mailurile, mesajele și datele furnizate prin telefon, Facebook etc., împreună cu numele și adresa de e-mail ale solicitantului, precum și alte date personale furnizate voluntar, în cel mult 2 ani de la primire.
Pentru prelucrarea datelor care nu sunt menționate în prezentul document, se va oferi o informare la momentul colectării datelor.
În cazuri excepționale, la solicitarea autorităților sau în baza unui act normativ, Operatorul este obligat să furnizeze informații, să comunice, să transmită date sau să pună la dispoziție documente.

5. În aceste cazuri, Operatorul va furniza solicitantului – dacă acesta a indicat clar scopul și domeniul datelor – doar acele date personale care sunt strict necesare pentru atingerea scopului solicitării.

Drepturile persoanelor vizate
Dreptul de acces
Aveți dreptul să primiți de la operatorul de date o confirmare cu privire la faptul dacă prelucrarea datelor dumneavoastră personale este în curs de desfășurare și, în cazul în care această prelucrare are loc, să aveți acces la datele personale și la informațiile prevăzute de regulament.

Dreptul la rectificare
Aveți dreptul să solicitați, fără întârziere nejustificată, rectificarea datelor personale inexacte referitoare la dumneavoastră. Având în vedere scopul prelucrării, aveți dreptul să solicitați completarea datelor personale incomplete, inclusiv printr-o declarație suplimentară.

Dreptul la ștergere
Aveți dreptul să solicitați, fără întârziere nejustificată, ștergerea datelor personale referitoare la dumneavoastră, iar operatorul de date este obligat să șteargă datele personale referitoare la dumneavoastră fără întârziere nejustificată, în anumite condiții.

Dreptul la uitare
Dacă operatorul de date a făcut publice datele personale și este obligat să le șteargă, acesta va întreprinde măsuri rezonabile, inclusiv măsuri tehnice, având în vedere tehnologia disponibilă și costurile de implementare, pentru a informa operatorii de date care prelucrează datele respective, despre solicitarea dumneavoastră de a șterge linkurile către aceste date sau o copie sau o duplicare a acestora.

Dreptul la restricționarea prelucrării
Aveți dreptul să solicitați, printr-o cerere, restricționarea prelucrării datelor dacă oricare dintre următoarele condiții este îndeplinită:
- Contestați exactitatea datelor personale, iar restricția va fi valabilă pe perioada necesară pentru ca operatorul să verifice exactitatea datelor;
- Prelucrarea este ilegală și vă opuneți ștergerii datelor și solicitați, în schimb, restricționarea utilizării acestora;
- Operatorul de date nu mai are nevoie de datele personale pentru scopurile prelucrării, dar dumneavoastră le solicitați pentru exercitarea, apărarea sau revendicarea unor drepturi legale;
- Ați formulat opoziție împotriva prelucrării, iar restricția va fi valabilă până când se va stabili dacă motivele legitime ale operatorului prevalează asupra motivelor dumneavoastră legitime.

Dreptul la portabilitatea datelor
Aveți dreptul să primiți, într-un format structurat, utilizat pe scară largă și compatibil cu un sistem automat, datele personale referitoare la dumneavoastră pe care le-ați furnizat operatorului de date și să le transmiteți altui operator de date fără a împiedica acest lucru, dacă prelucrarea se bazează pe consimțământ sau pe un contract și se realizează prin mijloace automate.

Dreptul de a se opune
Aveți dreptul să vă opuneți, din motive legate de situația dumneavoastră particulară, în orice moment, prelucrării datelor personale care se bazează pe interesul legitim al operatorului sau pe îndeplinirea sarcinilor în interes public, inclusiv profilarea pe baza acestor dispoziții.

Protestare împotriva prelucrării directe în scop de marketing direct
Dacă prelucrarea datelor cu caracter personal are loc în scop de marketing direct, aveți dreptul să vă opuneți în orice moment prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, inclusiv creării de profiluri, dacă acestea sunt legate de marketingul direct.
Dacă vă exercitați dreptul de opoziție împotriva prelucrării datelor cu caracter personal în scop de marketing direct, datele dumneavoastră cu caracter personal nu mai pot fi prelucrate în continuare în acest scop.

Prelucrarea deciziilor automate în cazuri individuale, inclusiv crearea de profiluri
Aveți dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată a datelor, inclusiv crearea de profiluri, care să aibă efecte juridice asupra dumneavoastră sau să vă afecteze în mod similar într-o măsură semnificativă.

Precedentul alineat nu se aplică în cazul în care decizia:
- este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract între dumneavoastră și operatorul de date;
- este permisă de legislația Uniunii Europene sau a statului membru aplicabilă operatorului de date, care prevede măsuri adecvate pentru protejarea drepturilor și libertăților dumneavoastră, precum și a intereselor legitime; sau
- se bazează pe consimțământul explicit al dumneavoastră.

Termenul de luare a măsurilor
Operatorul de date va informa fără întârziere nejustificată, dar în orice caz în termen de 1 lună de la primirea solicitării, despre măsurile luate în urma cererii menționate mai sus.

În cazul în care este necesar, acest termen poate fi prelungit cu 2 luni. Despre prelungirea termenului, operatorul de date vă va informa în termen de 1 lună de la primirea solicitării, indicând motivele întârzierii.

Dacă operatorul de date nu ia măsuri în urma solicitării dumneavoastră, acesta vă va informa fără întârziere, dar cel târziu în termen de 1 lună de la primirea cererii, despre motivele lipsei de măsuri și despre posibilitatea de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere și de a exercita dreptul la recurs jurisdicțional.

Securitatea prelucrării datelor
Operatorul de date și operatorul de procesare a datelor vor implementa măsuri tehnice și organizatorice adecvate, având în vedere stadiul științei și tehnologiei, costurile de implementare, natura, domeniul de aplicare, circumstanțele și scopurile prelucrării, precum și riscurile variabile, de probabilitate și gravitate, pentru drepturile și libertățile persoanelor fizice, pentru a asigura un nivel de securitate a datelor corespunzător nivelului de risc, inclusiv, după caz:
- criptarea și pseudonimizarea datelor cu caracter personal;
- asigurarea confidențialității, integrității, disponibilității și rezistenței continue a sistemelor și serviciilor utilizate pentru prelucrarea datelor cu caracter personal;
- capacitatea de a restabili, în timp util, accesul la datele cu caracter personal și disponibilitatea acestora în cazul unui incident fizic sau tehnic.

Procedura de testare, evaluare și monitorizare a eficacității măsurilor tehnice și organizatorice adoptate pentru garantarea securității prelucrării datelor.

Site-ul utilizează criptare SSL. Datele sunt protejate prin parolă și sunt stocate în mod criptat.

Informația către persoana vizată despre încălcarea securității datelor

Dacă încălcarea securității datelor prezintă un risc probabil ridicat pentru drepturile și libertățile persoanelor fizice, operatorul de date informează fără întârziere nejustificată persoana vizată despre încălcarea securității datelor.

Informația furnizată persoanei vizate trebuie să prezinte clar și pe înțelesul tuturor natura încălcării securității datelor și trebuie să includă numele și datele de contact ale responsabilului cu protecția datelor sau ale altor persoane de contact care pot furniza informații suplimentare; trebuie să explice consecințele probabile ale încălcării securității datelor; trebuie să detalieze măsurile luate sau planificate de operatorul de date pentru remedierea încălcării securității datelor, inclusiv, dacă este cazul, măsuri pentru atenuarea eventualelor consecințe negative ale încălcării.

Persoana vizată nu trebuie să fie informată dacă oricare dintre următoarele condiții sunt îndeplinite:

operatorul de date a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate și le-a aplicat în cazul datelor afectate de încălcarea securității, în special măsuri – precum utilizarea criptării – care fac datele ilizibile pentru persoanele neautorizate să acceseze datele;
operatorul de date a luat măsuri suplimentare după încălcarea securității datelor, care asigură că riscul ridicat pentru drepturile și libertățile persoanelor vizate nu va mai avea probabil loc în viitor;
informarea ar necesita eforturi disproporționate. În astfel de cazuri, persoanele vizate trebuie să fie informate prin publicarea de informații accesibile publicului sau prin alte măsuri similare care asigură o informare eficientă și similară.

Dacă operatorul de date nu a informat încă persoana vizată despre încălcarea securității datelor, autoritatea de supraveghere, după ce evaluează dacă încălcarea prezintă un risc probabil ridicat pentru drepturile și libertățile persoanelor vizate, poate dispune informarea acesteia.

Raportarea încălcării securității datelor către autoritate

Operatorul de date trebuie să raporteze încălcarea securității datelor autorității de supraveghere competente, fără întârziere nejustificată și, dacă este posibil, cel târziu în termen de 72 de ore de la momentul în care a luat cunoștință despre încălcarea securității datelor, conform articolului 55, cu excepția cazului în care încălcarea nu prezintă un risc probabil ridicat pentru drepturile și libertățile persoanelor fizice. În cazul în care raportarea nu se face în termen de 72 de ore, trebuie să fie anexate motivele justificative ale întârzierii.

Revizuirea obligatorie în cazul prelucrării datelor

Dacă perioada de prelucrare obligatorie a datelor sau necesitatea acesteia nu sunt stabilite de lege, hotărâre a autorității locale sau act juridic obligatoriu al Uniunii Europene, operatorul de date va revizui cel puțin la fiecare trei ani de la începerea prelucrării dacă prelucrarea datelor personale gestionate de acesta, sau de către preluccrorul de date autorizat sau desemnat de acesta, este necesară pentru realizarea scopului prelucrării.

De asemenea, condițiile și rezultatele acestei revizii vor fi documentate de către operatorul de date, iar această documentație va fi păstrată timp de zece ani de la efectuarea reviziei și va fi pusă la dispoziția Autorității Naționale de Protecție a Datelor cu Caracter Personal (denumită în continuare: Autoritatea) la solicitarea acesteia.

Posibilitatea de a depune plângere
Împotriva eventualelor încălcări ale operatorului de date, se poate depune plângere la Autoritatea Națională de Protecție a Datelor cu Caracter Personal:

Autoritatea Națională de Protecție a Datelor cu Caracter Personal

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Adresa poștală: 1530 Budapest, P.O. Box: 5.

Telefon: +36-1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Cuvânt de încheiere

Elaborarea prezentului ghid a fost realizată cu respectarea următoarelor acte normative:

- Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, și abrogarea Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor);
- Legea CXII/2011 privind dreptul la informare și control asupra informațiilor (denumită în continuare: Legea Infotv.);
- Legea CVIII/2011 privind serviciile de comerț electronic și serviciile conexe societății informaționale, în special articolul 13/A;
- Legea XLVII/2013 privind interzicerea practicilor comerciale neloiale față de consumatori;
- Legea XLVIII/2013 privind condițiile fundamentale ale activităților de publicitate economică și anumite limite ale acestora, în special articolul 6;
- Legea XC/2011 privind libertatea de informare electronică;
- Legea C/2011 privind comunicațiile electronice, în special articolul 155;
- Opinia nr. 16/2011 referitoare la bunele practici în publicitatea online bazată pe comportament, conform recomandărilor EASA/IAB;
- Recomandarea Autorității Naționale de Protecție a Datelor cu Caracter Personal privind cerințele de confidențialitate pentru informarea prealabilă.